Huszonkét szezon után először maradt le a rájátszásról a San Antonio

GettyImageRank3 People Basketball - Sport USA Arizona One Person Phoenix - Arizona Incidental People Photography Facial Expression Phoenix Suns San Antonio Spurs NBA Talking Stick Resort Arena NBA Pro Basketball LaMarcus Aldridge Match - Sport Personality
(FILES) In this file photo taken on January 19, 2020 LaMarcus Aldridge #12 of the San Antonio Spurs reacts during the NBA game against the Phoenix Suns at Talking Stick Resort Arena in Phoenix, Arizona. - San Antonio Spurs star LaMarcus Aldridge will miss the remainder of the 2019-2020 season after undergoing shoulder surgery, the team said on June 8, 2020. (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Portland Trail Blazers és a Memphis Grizzlies vívhat külön párharcot a nyugati főcsoport rájátszásának utolsó helyéért az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA), ami egyúttal azt is jelenti, hogy a San Antonio Spurs nem tudott rekordot dönteni, 22 szezon után először nem jutott tovább az alapszakaszból.

A Portland a Brooklynt verte egy ponttal, 134-133-ra az ezúttal 42 pontos Damien Lillard vezérletével. A csapat sztárja - aki előző két meccsén 51 és 61 pontot szerzett - 22 mezőnykísérletéből 13-szor betalált és a mostani szezonban ez volt a 11. mérkőzése, melyen legalább 40 pontot dobott.

A Trail Blazers sikerével a nyolcadik kiemelést szerezte meg, míg a Memphis a kilencediket. Ehhez a keleti első Milwaukee Bucksot kellett legyőznie csütörtökön, ami nem bizonyult nehéz feladatnak, a Bucks ugyanis már a rájátszásra pihentette legjobbjait.

Damian Lillard elképesztő formában van Forrás: AFP/2019 Getty Images/Christian Petersen

A Portland és Memphis a folyatásban azért vív majd külön csatát, hogy eldöntsék, melyik gárda lesz a nyugati első Los Angeles Lakers ellenfele a főcsoport-negyeddöntőben. Mivel a Portlandé a nyolcadik hely, a csapatnak elég egy meccset nyernie a továbbjutáshoz, míg a Memphisnek ehhez két sikerre van szüksége.

A rájátszás nagy hiányzója a San Antonio Spurs lesz, mely nélkül legutóbb 1997-ben rendeztek playoffot az NBA-ben. A Spurs a Utah Jazz elleni hatpontos vereséggel zárta a szezont.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban" vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Washington Wizards-Boston Celtics 96-90
Sacramento Kings-Los Angeles Lakers 136-122
Memphis Grizzlies-Milwaukee Bucks 119-106
Phoenix Suns-Dallas Mavericks 128-102
Utah Jazz-San Antonio Spurs 118-112
Portland Trail Blazers-Brooklyn Nets 134-133
Orlando Magic-New Orleans Pelicans 133-127