Az NHL egyik legjobb kapusa nem kér többet a bemutató jellegű meccsekből

Carolina Hurricanes v Boston Bruins - Game Two SPORT ICE HOCKEY national hockey league
TORONTO, ONTARIO - AUGUST 13: Tuukka Rask #40 of the Boston Bruins stops a shot against the Carolina Hurricanes during the first period in Game Two of the Eastern Conference First Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on August 13, 2020 in Toronto, Ontario. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Bruins első számú kapusa, Tuukka Rask úgy döntött, elhagyja a "buborékot", és az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának hátralévő részében nem szerepel.

"Ott akartam lenni a csapattársaimmal, de jelenleg a jégkorongnál fontosabb dolgok is vannak az életemben, mégpedig, hogy a családommal legyek. Köszönöm a klubom és csapattársaim támogatását, azt kívánom, hogy sikeresek legyenek" - írta közleményében a finn kapus, aki visszatér feleségéhez és három gyerekéhez, akik közül az egyik újszülött.

Rask arról is beszélt, hogy a mérkőzéseknek egyáltalán nincs meg a megszokott intenzitása szurkolók nélkül, a játék nem hasonlít a rájátszásban megszokott hokihoz, sokkal inkább bemutató jellegük van a találkozóknak.

A Bruins alig néhány órával a következő mérkőzése előtt jelentette be, hogy Rask elhagyta a torontói helyszínt, ahol a Carolina Hurricanes elleni első fordulós párharc harmadik mérkőzése vár a csapatra.
Rask távozása óriási érvágás a bostoni együttesnek, ugyanis a 33 éves hálóőr döntős a legjobb kapusnak járó Vezina Kupáért, amelyet 2014-ben egyszer már elnyert. Az NHL újraindulása óta csapata öt meccséből négyszer ő állt a kapuban, a folytatásban pedig Jaroslav Halak helyettesíti.