Vágólapra másolva!
Alex Smith, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Football Team irányítója 2018 novemberében szenvedett súlyos lábtörése után először lekerült a sérültlistáról.

A 36 éves játékosnak több mint másfél éve a Houston Texans elleni mérkőzésen a jobb sípcsontjában és szárkapocscsontjában is nyílt törése keletkezett. A sérülés következtében ráadásul súlyos fertőzést is kapott, és az orvosoknak az életéért, illetve az amputáció elkerüléséért kellett küzdeniük.

Smith összesen 17 műtéten esett át azóta és nem csupán felépült, hanem júliusban az orvosok engedélyezték számára, hogy újra játsszon, most pedig csapata levette a sérültlistáról és az aktív keretbe tette.

Alex Smith több életmentő műtét után újra játszhat Forrás: AFP/2018 Getty Images/Al Bello

"A kemény munka kifizetődik. Rengeteg oka van a Smith-háznak az ünneplésre ma este" - írta ki Instagram-oldalára egy videó kíséretében az irányító felesége.

Alex Smith a 2005-ös amatőr játékosbörze első kiválasztottja volt. Első hét szezonjában a San Francisco 49ersnél, majd öt éven át a Kansas City Ciefsnél szerepelt, s végül 2018-ban szerződött az akkori nevén Washington Redskinshez. Eddigi karrierje során 94 győzelem, 1 döntetlen és 66 vereség a mérlege. Összesen 34 068 yardot passzolt, 193 touchdown-átadása és 101 labdaeladása van.