Az Islanders kiejtette a korábbi bajnokot az NHL-ben - videó

Washington Capitals v New York Islanders - Game Five GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
TORONTO, ONTARIO - AUGUST 20: The New York Islanders celebrate their 2-0 victory against the Washington Capitals in Game Five to win the Eastern Conference First Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on August 20, 2020 in Toronto, Ontario. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New York Islanders csütörtökön negyedjére is nyert a 2018-as bajnok Washington Capitals ellen, és ezzel bejutott az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásának következő fordulójába.

A Keleti főcsoport negyeddöntőjének ötödik találkozóján Anthony Beauvillier duplázott, míg Szemjon Varlamov 21 védést mutatott be, ezzel 2009 óta először zárt kapott gól nélkül mérkőzést a rájátszásban.

Nyugaton a Dallas harcolta ki a továbblépést: a Stars tízgólos összecsapáson kerekedett a Calgary Flames fölé, így a hatodik mérkőzésen zárta le a párharcot. Gyenisz Gurjanov négy góllal és egy assziszttal segítette csapatát a fölényes sikerhez.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban". A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

A rájátszás eredményei, negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Washington Capitals-New York Islanders 0-4
A párharcot az Islanders nyerte 4-1-re

Nyugati főcsoport:
Calgary Flames-Dallas Stars 3-7
A párharcot a Dallas nyerte 4-2-re