Társoldalunk:

Az NHL-ben egymeccses eltiltás járt ezért a brutális K.O.-ért - videó

2020.08.22. 08:58

Sokakat meglepett, hogy az észak-amerikai porfi jégkorongliga (NHL) csupán egy mérkőzésre tiltotta el a Philadelphia Flyers védőjét, Matt Niskanent azok után, hogy lezárta a montreali Brendan Gallagher idényét.

A Canadians 5-3-ra nyerte a két csapat ötödik mérkőzését az NHL torontói buborékjában rendezett rájátszásban, azonban a kanadaiak öröme nem lehetett felhőtlen, hiszen elveszítették a legjobb góllövőjüket, Brendan Gallaghert. Mégpedig azért, mert a Flyers védője, szó szerint kiütötte a botjával egy korongért zajló összecsapásban: 

Az NHL játékosok biztonságáért felelős testülete szerint Niskanen valóban szabálytalanul érkezett oldalról, de nem Gallagher fejét kereste az ütközésnél. 

Ami tény: Gallaghernek eltört az állcsontja, meg kell műteni, amit azt jelenti, hogy el kellett hagynia a buborékot, ahová leghamarabb két hét múlva, négy negatív koronavírusteszttel a kezében térhetett volna vissza. A feltételes módot az indokolja, hogy a Flyers szombatra virradóra 3-2-re győzött a két csapat hatodik meccsén, amivel 4-2-re megnyerte a párharcot.