A pályaelőny mellett kapusát is elveszítette a Colorado az NHL-ben

Dallas Stars v Colorado Avalanche - Game One GettyImageRank1 SPORT ICE HOCKEY national hockey league bestof topix
EDMONTON, ALBERTA - AUGUST 22: Philipp Grubauer #31 of the Colorado Avalanche is attended to by a trainer following a second period injury against the Dallas Stars in Game One of the Western Conference Second Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on August 22, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Jeff Vinnick/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Dallas 5-3-as sikerével kezdődött a Colorado elleni főcsoport-elődöntő az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A párharc első mérkőzésén az Avalanche-ből Nathan MacKinnon két gólt és egy asszisztot, a győztes Starsból Alekszander Radulov ugyancsak két találatot és egy gólpasszt, míg Jamie Benn három asszisztot jegyzett.

A vereség mellett további rossz hír a denveriek számára, hogy elsőszámú kapusuk, a német Philipp Grubauer a második harmad elején, 1-3-as állásnál lábsérülést szenvedett, le kellett cserélni, és kérdéses, hogy a párharc további részében számíthatnak-e rá. Cseréje, a cseh Pavel Francouz 20 lövésből két gólt kapott.

Philipp Grubauer megsérült, elvesztette a pályaelőnyt a Colorado Avalanche Forrás: AFP/2020 Getty Images/Jeff Vinnick

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

Jégkorong, NHL, Nyugati főcsoport, elődöntő:
Colorado Avalanche-Dallas Stars 3-5
A párharc állása: 1-0 a Dallas javára.