Kiütéses győzelemmel kezdett a Vegas Golden Knights a főcsoport-elődöntőben

Vancouver Canucks v Vegas Golden Knights - Game One GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - AUGUST 23: Alex Tuch #89 of the Vegas Golden Knights (L) celebrates his goal against the Vancouver Canucks at 16:34 of the second period and is joined by Shea Theodore #27 (R) in Game One of the Western Conference Second Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on August 23, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Jeff Vinnick/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Vegas Golden Knights vasárnap 5-0-ra nyert - az előző fordulóban a címvédőt búcsúztató - Vancouver Canucks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában. Keleten a Boston Bruins került előnybe a Tampa Bay Lightninggal szemben.

A Vegasban a svéd kapus Robin Lehner pályafutása során először nem kapott gólt playoff-mérkőzésen, most 26 védéssel járult hozzá az utolsó állva maradt kanadai együttes elleni sikerhez. Honfitársát, a túloldalon kapuban álló Jacob Markströmöt az 52. percben lecserélték. Reilly Smith, Alex Tuch és Mark Stone egy-egy góllal és gólpasszal vette ki részét a diadalból. A Vegas eddig mind a hat összecsapását megnyerte az Edmontonban zajló nyugati főcsoportban, amikor az első gólt ütötte.

A torontói keleti "buborékban" a Boston 3-0-ra elhúzott a Tampától, amely a svéd hátvéd Victor Hedman két góljával csak szorossá tudta tenni a végjátékot, a győzelem azonban így is a Bruinsé lett. A szlovák Jaroslav Halak - aki a finn Tuukka Rask augusztus 15-i váratlan hazautazásával lett az elsőszámú kapus - 35 lövést védett. A pozsonyi hokissal a bostoniak eddig mind a négy mérkőzésüket megnyerték, és átlagban csak 1,75 gólt kaptak. Brad Marchand és David Pastrnak, az első sor két szélsője 1+1-gyel zárt. Előbbinek 92 playoff-pontja van már, amellyel a klub örökrangsorában beérte a hetedik helyen álló legendás Bobby Orrt.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

A rájátszás eredményei, elődöntők első mérkőzései:
Nyugati Főcsoport:
Vegas Golden Knights-Vancouver Canucks 5-0

Keleti főcsoport:
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 2-3