Vágólapra másolva!
Az Oklahoma City Thunder hétfőn 104-100-ra nyert a Houston Rockets ellen, így csak a hetedik mérkőzésen dől majd el a két csapat főcsoport-negyeddöntős párharca az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A mérkőzés legjobbja Chris Paul, az Oklahoma City jelenlegi, a Houston korábbi irányítója volt, aki 28 pontjából 15-öt a zárónegyedben szerzett. A texasiaknál James Harden 32 ponttal, 8 lepattanóval és 7 gólpasszal, míg Robert Covington 18, a sérülését követően második találkozóján pályára lépő Russell Westbrook 17 ponttal zárt, ugyanakkor ez a trió 13 labdát adott el.

Ismét a veterán Chris Paul (jobbra) volt az OKC legjobbja Forrás: AFP/2020 Getty Images/Kevin C. Cox

A Keleti főcsoport elődöntőjének első felvonásán a Miami Heat 115-104-re legyőzte az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucksot.

A mérkőzés kulcsa az volt, hogy a floridai gárda semlegesítette az előző szezon legértékesebb játékosának (MVP) választott Jannisz Antetokunmpót, aki mindössze 18 ponttal zárt, ráadásul a büntetővonalról nagyon rosszul célzott, 12 kísérletéből csak négyszer talált be.

A Miami legjobbja a rájátszásban karriercsúcsot jelentő 40 pontos Jimmy Butler volt, míg Goran Dragic 27 pontja mellett kiosztott öt gólpasszt és leszedett hat lepattanót, Bam Adebayo pedig 12 ponttal, 17 lepattanóval, 6 gólpasszal és 2 labdaszerzéssel segítette csapatát.
A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei:
Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Oklahoma City Thunder-Houston Rockets 104-100
Az állás: 3-3

Keleti főcsoport, elődöntő:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 104-115
A párharc állása: 1-0 a Miami javára