Kinevezte új főedzőjét az NBA kirakatcsapata

FILE -   Steve Nash Named As Coach of The Brooklyn Nets Apple Debuts Latest Products GettyImageRank2 EVENT Basketball Player NBA California Finance and Economy Cupertino Steve Jobs Theater Apple Park ATHLETE Basketball - Sport Steve Nash - Basketball Play
FILE - SEPTEMBER 3: Hall of Fame guard Steve Nash has signs on to become the next coach of the Brooklyn Nets CUPERTINO, CALIFORNIA - SEPTEMBER 12: Former NBA player Steve Nash speaks at an Apple event at the Steve Jobs Theater at Apple Park on September 12, 2018 in Cupertino, California. Apple is expected to announce new iPhones with larger screens as well as other product upgrades. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A korábbi All-star-válogatott irányító, Steve Nash lett az NBA egyik sztárcsapatának, a Brooklyen Netsnek a vezetőedzője.

Az ESPN információi szerint a Nets tulajdonosa, Joe Tsai már hónapok óta kitartóan ostromolta a 46 éves Nasht, annak ellenére, hogy a liga történetének egyik legjobb irányítója még soha nem dolgozott vezetőedzőként.

Ugyanakkor játékspályafutása során a kanadai sztár bebizonyította, hogy igazi vezér, érti és látja a játék rezdüléseit, és igazi újító. Ráadásul rendkívül jó személyiség, akivel talán még a Kyrie Irving, Kevin Durant, DeAndre Jordan trió is ki fog jönni, nem úgy, mint elődjével, Kenny Atkinsonnal.

Nash kinevezése azért is tűnik jó választásnak, mert kimondottan jó kapcsolatot ápol a csapat legnagyobb sztárjával, Duranttel, akivel dolgozott együtt, amikor tanácsadóként segítette a Golden State Warriors munkáját.

A játékosként kétszeres alapszakasz MVP, nyolcszoros All-Star-válogatott pályafutása során megfordult a Phoenix Sunsban (kétszer), a Dallas Mavericksben és a Los Angeles Lakersben. Ötször volt az alapszakasz gólpasszkirálya, ebben a mutatóban harmadik helyen áll az NBA örökranglistáján.