NBA: időn túli büntetőkkel kapott ki az alapszakaszgyőztes - videó

Miami Heat v Milwaukee Bucks - Game Two GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 02: Jimmy Butler #22 of the Miami Heat shoots free throws to win the game against Milwaukee Bucks during the fourth quarter in Game Two of the Eastern Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at the Field House at ESPN Wide World Of Sports Complex on September 02, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Houston Rockets 104-102-re nyert az Oklahoma City Thunder ellen szerdán, a két csapat párharcának hetedik mérkőzésén, és ezzel utolsóként bejutott az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nyugati főcsoportjának elődöntőjébe.

A texasiaknál az alapszakasz mesterlövésze, James Harden csak 17 pontig jutott úgy, hogy 15 mezőnykísérletéből csak 4 volt sikeres, ugyanakkor 4,8 másodperccel a vége előtt remekül blokkolta Lu Dort tripladobását. A meccs küzdelmes végjátékát jelzi, hogy az utolsó másfél percben csak egy pont született.
A Houston - amely 7-5-re javította "hetedik meccses" történelmét - a nyugati elődöntőben a Los Angeles Lakersszel találkozik.

Ugyancsak izgalmas hajrát hozott az alapszakaszgyőztes Milwaukee és a Miami második csatája, amelyet az elsőhöz hasonlóan a Heat nyert meg. A tavalyi szezon legjobbjává választott görög Jannisz Antetokunmpo 114-114-es állásnál, a dudaszó pillanatában szabálytalankodott a floridaiakat erősítő Jimmy Butlerrel szemben - a Bucksnak már nem maradt videózási lehetősége, így a vitatott esetet nem nézték vissza - , aki két büntetővel diadalra vezette csapatát.

A rájátszásban 6-0-ás győzelmi mérleggel büszkélkedő Heat az első ötödik helyen kiemelt csapat az NBA történetében, amely egy rájátszásos párharcban 2-0-ás előnyre tett szert az első helyen rangsorolttal szemben.
A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.
A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Keleti főcsoport, elődöntő:
Milwaukee Bucks-Miami Heat 114-116
Az állás: 2-0 a Miami javára.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Houston Rockets-Oklahoma City Thunder 104-102
A végeredmény: 4-3 a Houston javára.