Társoldalunk:

Ezúttal a Vegas nullázta le a Dallast az NHL nyugati döntőjében

2020.09.09. 08:25

A Vegas Golden Knights kedden 3-0-ra nyert a Dallas Stars ellen, és ezzel két mérkőzést követően kiegyenlítette a két csapat párharcát az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében.

A párharc első összecsapását két nappal ezelőtt a Dallas nyerte 1-0-ra, a Vegas elhúzódó gólínsége miatt Pete DeBoer vezetőedző kicsit megkavarta a csatársorokat a második meccsre, valamint visszatért a kapuba Robin Lehner is.

Az első harmadban viszont továbbra is akadozott a gépezet, így DeBoer újabb változtatásokat eszközölt, amelyek a másodikban már meghozták az eredményt. A 25. perc végén Paul Stastny talált be közelről Max Pacioretty átadása után, két és fél perccel később pedig William Karlsson duplázta meg a Golden Knights vezetését egy remek emberelőnyös lövéssel. Aztán öt és fél perccel a játékrész vége előtt Tomas Nosek egy fantasztikus támadás végén háromra növelte az előnyt.

A Dallas a záró periódusra feljebb kapcsolt, de nem tudta bevenni Lehner kapuját, aki mind a 24 dallasi lövést hárította.

A rájátszás eredménye, nyugati főcsoportdöntő:

Vegas Golden Knights-Dallas Stars 3-0
A négy győzelemig tartó páraharc állása: 1-1