Hosszabbításos győzelemmel került közelebb a Dallas az NHL nagydöntőjéhez

Vegas Golden Knights v Dallas Stars - Game Three SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - SEPTEMBER 10: Alexander Radulov #47 of the Dallas Stars scores the game-winning goal past Robin Lehner #90 of the Vegas Golden Knights during the first overtime period to give the Stars the 3-2 victory in Game Three of the Western Conference Final during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on September 10, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Dallas Stars hosszabbításban nyert 3-2-re a Vegas Golden Knights ellen, és ezzel 2-1-re vezeti a két csapat párharcát az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében

A Vegas komoly fölényben kezdte a találkozót, az első harmad után 12-4-re vezetett a kapura lövésekben, de nem tudta bevenni Anton Hudobin kapuját. A második játékrészre összekapta magát a Dallas, aztán a harmadik utolsó percében Jamie Oleksiak góljával megszerezte a vezetést.

A harmadik periódusban a Vegas minden követ megmozgatott az egyenlítés és a győzelem érdekében, szűk négy perc elteltével előbbi össze is jött Shea Theodore emberelőnyös góljával. Kevesebb mint négy perccel később a Stars csapatkapitánya, Jamie Benn villanásával ismét a Stars járt előrébb, de Mark Stone ismét egalizált.

Jöhetett a hosszabbítás, amely nem tartott sokáig, 31 másodperc után ugyanis Alekszandr Radulov gyönyörűen lőtte ki a hosszút, megszerezve a győzelmet és a 2-1-es összetettbeli vezetést a Dallasnak.

A mérkőzésen egyébként a Vegasnak majdnem kétszer annyi kapura lövése volt (40-23), mint riválisának.

A rájátszás eredménye, Nyugati főcsoportdöntő:
Dallas Stars-Vegas Golden Knights 3-2, hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó páraharc állása: a Dallas vezet 2-1-re