LeBron Jamest feldühítette az MVP szavazás eredménye

Denver Nuggets v Los Angeles Lakers - Game One GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 18: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers looks on against the Denver Nuggets during the third quarter in Game One of the Western Conference Finals during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 18, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
LeBron James, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legnagyobb sztárja szerint felháborító a alapszakasz legértékesebb játékosáról (MVP) döntő szavazás végeredménye.

A Los Angeles Lakers klasszisa a második helyen végzett a sorozatban másodszor győztes görög Jannisz Antetokunmpo mögött, a 101 szavazó közül mindössze 16-an tették előbbit az első helyre, míg utóbbit 85-en.

"Felháborít, hogy 101 szavazó közül csak 16 első helyet kaptam, ez mindennél jobban feldühít.

Ugyanakkor nem azt mondom, hogy a győztes nem érdemelte meg az MVP-díjat. Sokszor voltam már második, a bajnokságban és az MVP-szavazáson is" - mondta a 35 éves James, aki korábban négyszer nyerte el a díjat.

LeBron Jamesnek nem tetszett az MVP szavazás véderedménye Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mike Ehrmann

A háromszoros bajnok hozzátette, véleménye szerint a díjról döntő szakemberek "nem túlságosan jól informáltak", és nem látják jól a játékot.

- jegyezte meg James.

A szavazáson csak a koronavírus-járvány miatti március 11-i leállást megelőző időszakot vették figyelembe.

Jannisz Antetokunmpo addig 29,6 pontot szerzett átlagosan mérkőzésenként 13,7 lepattanóval és 5,8 gólpasszal, míg Jamesnek 25,7 pontja mellett 7,9 lepattanója és 10,6 gólpassza volt, utóbbi a legjobb volt a ligában. A Milwaukee Bucks ugyanakkor alapszakaszgyőztesként már a Keleti főcsoport elődöntőjében elbukott a Miami Heattel szemben, míg a Lakers vezet a nyugati fináléban a Denver Nuggets-cel szemben.