Társoldalunk:

NBA: a Lakers győzelmével indult a nyugati döntő

2020.09.19. 13:12

A Los Angeles Lakers pénteken a Denver Nuggets elleni magabiztos győzelemmel kezdte az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nyugati főcsoportjának döntőjét.

A mezőny legjobbja a Lakerst erősítő Anthony Davis volt 37 ponttal, amelyhez tíz lepattanó és négy gólpassz társult.

LeBron James - aki ezúttal 15 pontig jutott - a találkozó után elmondta, egy negyed kellett, mire kiismerték ellenfelüket. Az első felvonás után még a Denver vezetett két ponttal, a nagyszünetben azonban már 11 pont volt a Lakers előnye.

LeBron James dühösen lépett pályára a Nuggets ellenForrás: AFP/2020 Getty Images/Mike Ehrmann

"Nem azt mondom, hogy teljesen kiismertük őket, mert egy ilyen sorozatban túlságosan korai lenne ilyesmit kijelenteni, de akkor már kezdtük egyre jobban érezni magunkat" - magyarázta.

Hozzátette, egyre jobb ritmusban védekeztek, a második negyedben már egyre többször állították meg ellenfelük támadásait, ennek köszönhetően magabiztos előnybe kerültek.

James elismerte, feldühítette, hogy az idény legjobb játékosa választáson a sportújságírók és műsorszolgáltatók közül csak 16-an tették őt az első helyre, a győztes Jannisz Antetokunmpót viszont 85-en, és haragját a Nuggets csapatán töltötte ki.

A nyugati főcsoport döntőjének második mérkőzése vasárnap lesz.

Az NBA 2019/20-as szezonja a koronavírus-járvány miatt a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, úgynevezett buborékban.

Eredmény, nyugati főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:
Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 126-114
Az egyik csapat negyedik győzelemig tartó párharc állása: 1-0, a Lakers javára.