A Miami Heat már csak egyetlen győzelemre van az NBA nagydöntőjétől

Boston Celtics v Miami Heat - Game Four GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 23: Gordon Hayward #20 of the Boston Celtics draws a foul against Duncan Robinson #55 of the Miami Heat during the second quarter in Game Four of the Eastern Conference Finals during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 23, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Miami Heat nagy csatában, 112-109-re legyőzte a Boston Celtics csapatát, amivel már 3-1-re vezet az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának döntőjében.

Egy nagyon rövid időszakot leszámítva szinte végig vezetett a Miami, a Boston két pontnál többel sosem lépett el. A hajrá izgalmasan alakult, felzárkózott a Celtics, de nem tudott fordítani. Tyler Herro 37 ponttal a legeredményesebb volt, rajta kívül három Miami-játékos is elérte a húszpontos határt. A túloldalon Jayson Tatum 28 ponttal volt zárt.

Tyler Herro őrületbe kergeti a kommentátorokat:

A floridai csapat utoljára 2014-ben jutott be a nagydöntőbe, de akkor 4-1-re kikapott a San Antonio Spurstől. Az azt megelőző időszak volt a Heat történetének legfényesebb korszaka: a csapat 2011 és 2014 között minden évben bejutott a fináléba, és a két középső idényben meg is nyerte azt a nagy triójára, azaz LeBron Jamesre, Dwyane Wade-re és Chris Bosh-ra építő csapat.

Eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Miami Heat–Boston Celtics 112-109
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Miami javára.