Társoldalunk:

Széttörte ellenfele orrát, majd megnyerte a világbajnoki címet a UFC-harcos

2020.09.27. 15:29

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban tartotta a világ vezető ketrecharc-szervezete az Egyesült Arab Emírségekben a 253-as számú gáláját.

Az eseményen két világbajnoki címmérkőzés is helyett kapott. Először a félnehézsúlyúak között a Jon Jones által visszaadott övért lépett be az oktagonba Dominick Reyes és Jan Błachowicz.

Az öt menetesre kiírt összecsapás mindössze a második menetig tartott, amikor a lengyel bunyós gyakorlatilag széttörte ellenfele orrát, majd földre is küldte, ahol a további veréstől a bíró közbelépése mentette meg Reyest.

A súlycsoportban így a szervezet történetének 13. világbajnokát, a 37 éves veterán harcost köszönthették az edzők és a UFC illetékesei. Sok idő nem volt a meccset elemezni, mert jött a fő mérkőzés, ahol a középsúly veretlen királya, Israel Adesanya nézett szembe a szintén veretlen kihívójával, Paolo Costával.

A 25 percre tervezett bunyó ezúttal sem ment végig, hasonlóan az előzőhöz, itt is csak két menet kellett a döntéshez. A bajnok taktikus bunyóval konkrétan színesre rúgta Costa elülső lábát. Majd a második felvonásban egy jó ütésváltás után a földre küldte, ahol a bíró közbelépése mentette meg a már erősen vérző brazil izomkolosszust egy nagyobb veréstől.