Hajós parádéval ünnepelte bajnoki címét a Tampa Bay az NHL-ben

Tampa Bay Lightning Victory Rally & Boat Parade GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL SPORT ICE HOCKEY national hockey league
TAMPA, FLORIDA - SEPTEMBER 30: Steven Stamkos #91 celebrates as Victor Hedman #77 hoists the Stanley Cup up next to Luke Schenn #2 of the Tampa Bay Lightning during the Victory Rally & Boat Parade on the Hillsborough river on September 30, 2020 in Tampa, Florida. Julio Aguilar/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Hillsborough folyón és a Raymond James Stadionban ünnepelte az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) megszerzett bajnoki címét a Tampa Bay Lightning.

A floridai város együttese az edmontoni nagydöntőben 4-2-es összesítéssel verte a Dallas Starst és hazaérve látványos ünnepség keretében mutatta be a Stanley Kupát rajongóinak szerdán.

A vízen tartott parádé keretében Alex Killorn és a csapatkapitány Steven Stamkos jetskin utaztatta meg a trófeát, csapattársaik pedig hajón követték őket. Ezután vonult az együttes a futballstadionba, ahol 16 ezer szurkoló jelenlétében zajlott az ünneplés.

A Lightningot az elmúlt években a liga egyik legjobb csapataként tartották számon, de a klub 2004-est követő második bajnoki címére mostanáig kellett várniuk a szurkolóknak.

Steven Stamkos együtt ünnepelt a többiekkel. Forrás: AFP/2020 Getty Images/Julio Aguilar

A Magyar Telekom és a Network4 megállapodása értelmében 2020. október 6-tól a Telekom IPTV hálózatában is látható lesz a legújabb magyar sportcsatorna, az ARENA4, benne az amerikai sportok legnagyobb ligáival (NFL, NHL, NCAA - egyetemi amerikaifutball).