Társoldalunk:

Koronavírusos a New England Patriots sztárirányítója

2020.10.03. 21:08

Pozitív koronavírustesztek miatt vasárnap helyett várhatóan kedden lesz a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) negyedik játékheti rangadója, a címvédő Kansas City Chiefs és az egy évvel korábban bajnok New England Patriots mérkőzése.

Az ESPN szombati beszámolója szerint először a New England nyáron szerződtetett irányítójáról, Cam Newtonról derült ki, hogy pozitív lett a tesztje, emiatt ő biztosan nem lép pályára a rangadón. Később a Chiefsnél azt jelentették, hogy az együttes tartalékcsapatának irányítója, Jordan Ta'amu fertőződött meg. A két játékos közvetlen kontaktjait azonnal ellenőrizték, ám másnál nem mutatták ki a fertőzést.

Cam Newton, a New England Patriots irányítója is elkapta a koronavírustForrás: AFP/2020 Getty Images/Maddie Meyer

A liga a két eset miatt úgy döntött, hogy az eredetileg vasárnapra kiírt rangadót későbbi időpontban, várhatóan kedden rendezik meg a 3-0-s mérleggel álló a címvédő otthonában.

A Patriots - köszönhetően Newton jó játékának is - 2/1-gyel kezdte a szezont, az irányító az első három mérkőzésen 714 yardot és két touchdownt passzolt, mellette 35 futásból 149 yardot és további négy td-t ért el.

Az NFL korábban - ugyancsak erről a játékhétről - koronavírusos megbetegedések miatt kénytelen volt elhalasztani az egyaránt százszázalékos Tennessee Titans és Pittsburgh Steelers egymás elleni találkozóját, amelyet október 25-én pótolnak majd.