Egy győzelemre került a bajnoki címtől a Los Angeles Lakers

2020 NBA Finals - Game Four GettyImageRank1 SPORT nba BASKETBALL bestof topix
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - OCTOBER 06: Anthony Davis #3 of the Los Angeles Lakers reacts to a three point basket during the fourth quarter against the Miami Heat in Game Four of the 2020 NBA Finals at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on October 6, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NBA-döntő negyedik meccsét 102-96-ra a Los Angeles Lakers nyerte a Miami Heat ellen, így 3-1-re vezet a döntőben, egy győzelemre került a végső sikertől.

A meccs végső lezárását Anthony Davis hármasa jelentette 39,5 másodperccel a vége előtt, de a meccs legeredményesebb játékosa LeBron James lett, aki 28 ponttal, 12 lepattanóval és nyolc gólpasszal zárt.

A túloldalom Jimmy Butler 22 pontot dobott, Tyler Herro 21-et. Két meccs kihagyás után térhetett vissza a pályára Bam Adebayo, aki sérülése után 15 pontot dobott, de Goran Dragic játékára továbbra sem számíthattak a Heatnél.

A meccs harmadik negyedében még vezetett a Miami, de James hárompontosa után 55-54 lett a Lakersnek, innen pedig csak kergette ellenfelét a Heat, 71-64-re is ellépett a Lakers.

Herro hármasával a negyedik negyed elején egy pontra visszajött a Heat, de a fontos pillanatokban mindig megrázta magát James vagy Davis. Három perccel a vége előtt újra volt esélye vezetést szerezni a Miami csapatának, de Butler a sarokból rontott, Caldwell-Pope viszont a túloldalon bedobott egy hármast, ezzel lett 93-88, innen pedig viszonylag biztosan megtartotta előnyét a Lakers.

Miami Heat-Los Angeles Lakers 96-102

A négy győzelemig tartó párharc állása: a Lakers vezet 3-1-re