Társoldalunk:

Egészen lehetetlen pózban végzett ellenfelével a UFC-bajnok - videó

2020.11.22. 16:37

Megvédte UFC-légsúlyú bajnoki címét Deiveson Figueiredo, miután a szervezet 255-ös sorszámot viselő gáláján már az első menetben lefojtotta Alex Pérezt. A nőknél a kirgiz szupersztár, Valentina Sevcsenko a várt nagy küzdelemben tudta csak legyőzni Jennifer Maiát.

A UFC Las Vegas-i edzőközpontjában, az Amexben, szurkolók nélkül rendezett gála főmérkőzésén a brazil Deiveson Figueiredót (20-1) nem nagyon zavarta meg, hogy nem az eredetileg beharangozott ellenfél, azaz Coby Garbarandt ellen kellett az oktagonba lépnie. A bicepsz-szakadást szenvedő kihívó helyére beugór Alex Pérez (24-6) nem volt veszélytelen ellenfél, de nem tudta megnehezíteni a légsúlyú bajnok első címvédést, Figueiredónak ugyanis 2 perc sem kellett hozzá, hogy egy nem éppen hétköznapi pózban bemutatott fojtással kopogásra bírja ellenfelét.

A női légsúlyú mezőnyben a címvédő kirgiz Valentina Sevcsenkóra (20-3) sem várt könnyű feladat a brazil Jennifer Maia (18-7-1) ellen. A fogadóirodáknál egyértelműen a térdműtét után visszatérő bajnok volt az esélyesebb (12 ezer dollárra csupán 600-at lehetett nyerni a győzelme esetén), azonban a remek földharcos, és kellemetlenül kemény Maia bizony feladta neki a leckét. A második menetben majdnem meg is fogta Sevcsenkót, az ötödik menet végén azonban mindhárom pontozó a címvédőt látta jobbnak egyaránt 49-46 arányban. A bajnoknak érthetően jó volt a kedve a mérkőzés után:

Érdekesség, hogy Sevcsenko nővére, Antonina is ketrecbe lépett az est folyamán, és ő is egy brazil harcost győzött el, Arianne Lipski személyében. A testvérek így örültek egymásnak a színfalak mögött: 

Az est, ahogy azt már lassan megszokhatjuk, legnagyobb K.O.-ját Joaquin Buckley szállította: a középsúly nagy reménysége a legendássá vált Abu Dzabi-i pörgőrúgása után ezúttal az öklével dolgozott jól, és ütötte le kegyetlen pontossággal az első vereségét elszenvedő Jordan Wrightot.