Társoldalunk:

A buborékból nem kért, de az új szezon rajtjánál már ott lesz az NBA-sztár

2020.11.25. 10:32

A bajnok Los Angeles Lakerstől a Miami Heathez szerződött Avery Bradley jelezte, hogy már az edzőtábor kezdetén és a bajnoki rajtnál is ott lesz új együttesében.

A 30. születésnapját csütörtökön ünneplő bedobó az előző szezon márciusi megszakításáig fontos kiegészítő embere volt a Lakersnek, amely vezette a Nyugati főcsoportot, amikor a koronavírus-járvány miatt leállították az idényt. A bajnokság augusztusig szünetelt, majd az orlandói Disney Worldben kialakított buborékban folytatódott, a kaliforniai csapat pedig meg sem állt története 17. bajnoki címéig.
Bradley ugyanakkor Floridában már nem segítette az együttest, mert családjával együtt úgy döntött, nem vállalja a játékot a külvilágtól elzárt floridai helyszínen. A játékos elsősorban legidősebb fia miatt maradt otthon, aki krónikus légúti betegségben szenved. 

LeBron James (23) és a Lakers Avery Bradley (11) nélkül is besöpörte a bajnoki címetForrás: AFP/2020 Getty Images/Harry How

Az NBA-karrierjét 2010-ben a Boston Celticsnél kezdő kosaras két napja a Lakerstől a nagydöntő veszteséhez, a Miami Heathez került, és új csapatánál annak ellenére is vállalta a szereplést már a jövő héten rajtoló edzőtáborban is, hogy a 2020/21-es idényt nem buborékban rendezik meg, így a csapatok kénytelenek lesznek utazni, s a játékosok a szigorú biztonsági intézkedések ellenére is valamivel jobban ki lesznek téve az esetleges fertőzésnek.

"Úgy döntöttünk, hogy a játékra kell koncentrálnom most. Mostanra lényegesen többet tudunk a vírusról, persze még mindig vannak ismeretlen területek. Nyilvánvalóan rendhagyó módon indul ez a szezon, új dolgokhoz kell hozzászoknia mindenkinek, de megpróbálunk túljutni ezen az egészen a lehető legjobban – nyilatkozta Bradley.

Új csapat, új színek:

Avery Bradley eddigi tíz szezonja során átlagban közel 12 pontot szerzett mérkőzésenként a ligában, és a Miami Heatnél is azt remélik, hogy tovább erősíti a csapatot.Az NBA új szezonja december 22-én rajtol. Az előszezon meccseit december 11. és 19. között rendezik, a március 4-ig tartó alapszakaszban a csapatok a szokásos 82 helyett 72 mérkőzést játszanak. A rájátszás május 22-én kezdődik, és legkésőbb július 22-én ér véget.