Visszavonult a korábbi NBA-győztes kosárlabdázó

Spain competes against Australia at semifinal 2019 FIBA Basketball World Cup  2019 basketball world cup China Chinese FIBA
Andrew Bogut of Australia runs the ball at the Spain vs Australia semifinal of 2019 FIBA Basketball World Cup in Beijng, China, 13 September 2019.
Vágólapra másolva!
Nem folytatja tovább pályafutását Andrew Bogut ausztrál NBA-bajnok kosárlabdázó, aki a Golden State Warriors csapatával nyert NBA-bajnoki gyűrűt.

A 36 éves center 15 évnyi profi karriert követően döntött úgy, hogy felhagy az aktív játékkal. A 2005-ös amatőr játékosbörze első választottja eredeti tervei szerint még részt vett volna a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián, ám a világjárvány mellett a sérülései is arra késztették, hogy befejezze pályafutását.

- nyilatkozta a játékos, aki az elmúlt két idényt hazájában töltötte. Elmondta, mostanában voltak olyan napjai, amikor az is jelentős kihívás volt, hogy kikeljen reggel az ágyból.

A válogatottal tavaly világbajnoki negyedik helyet szerzett a rutinos center. Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer - Imaginechina/Stringer

Az utóbbi években hát- és bokasérüléssel is bajlódó Bogut 2015-ben a Golden State Warriors játékosaként nyert bajnoki címet az észak-amerikai profiligában, az NBA-ben még a Dallas Mavericksben, a Cleveland Cavaliersben és a Los Angeles Lakersben játszott.

Karrierje során 9,6 pontot és 8,7 lepattanót ért el átlagban.

A válogatottal tavaly világbajnoki negyedik helyet szerzett, az ausztrál csapatban 2004 óta szerepelt, három olimpián játszott, négy éve Rióban negyedikként zárt az ötkarikás játékokon.