Társoldalunk:

Visszavonult a korábbi NBA-győztes kosárlabdázó

2020.12.01. 09:54

Nem folytatja tovább pályafutását Andrew Bogut ausztrál NBA-bajnok kosárlabdázó, aki a Golden State Warriors csapatával nyert NBA-bajnoki gyűrűt.

A 36 éves center 15 évnyi profi karriert követően döntött úgy, hogy felhagy az aktív játékkal. A 2005-ös amatőr játékosbörze első választottja eredeti tervei szerint még részt vett volna a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián, ám a világjárvány mellett a sérülései is arra késztették, hogy befejezze pályafutását.

Fizikálisan és mentálisan sem vagyok kész arra, hogy még 2021-ben is játsszak. Ha nagyon akarnék, rengeteg fájdalomcsillapítóval tudnék, de a pályafutásom ezen pontján nem éri meg

- nyilatkozta a játékos, aki az elmúlt két idényt hazájában töltötte. Elmondta, mostanában voltak olyan napjai, amikor az is jelentős kihívás volt, hogy kikeljen reggel az ágyból.

A válogatottal tavaly világbajnoki negyedik helyet szerzett a rutinos center.Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer - Imaginechina/Stringer

Az utóbbi években hát- és bokasérüléssel is bajlódó Bogut 2015-ben a Golden State Warriors játékosaként nyert bajnoki címet az észak-amerikai profiligában, az NBA-ben még a Dallas Mavericksben, a Cleveland Cavaliersben és a Los Angeles Lakersben játszott.

Karrierje során 9,6 pontot és 8,7 lepattanót ért el átlagban.

A válogatottal tavaly világbajnoki negyedik helyet szerzett, az ausztrál csapatban 2004 óta szerepelt, három olimpián játszott, négy éve Rióban negyedikként zárt az ötkarikás játékokon.