Társoldalunk:

Mike Tyson azt állítja: bedrogozva bokszolt Roy Jones Jr. ellen

2020.12.01. 07:43

Óriási várakozás előzte meg az ökölvívás két legendájának, Mike Tysonnak és Roy Jones Jr.-nak a bemutató mérkőzését Los Angelesben.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban zárt kapuk mögött rendezett gálán a profi nehézsúlyú bokszban a legfiatalabbként világbajnoki övet szerzett Mike Tyson a négy súlycsoportban is a csúcsra ért Roy Jones Jr. ellen lépett a kötelek közé. A két, már 50-en túli ikon speciális szabályok mellett, nagyobb kesztyűben, lerövidített menetidőkkel egy bemutató mérkőzésen bunyózott, amely döntetlen eredménnyel ért véget.

A meccs után mindkét fél elégedetten nyilatkozott a sajtónak, sőt, Tyson azt is elmondta, hogy "befüvezett" a meccs előtt és úgy lépett a szorítóba. Ezt csak azért nem mutatta ki a bunyó előtti doppingteszt, mert teljesítményfokozókra tesztelték a résztvevőket és azon a listán a kannabisz nem szerepelt.

„Elszívom a bunyóim alatt. El kell szívnom, elnézést. Dohányos vagyok (itt a fűre gondolt – a szerk.) mindennap szívom. Sosem hagyom abba a dohányzást." – nyilatkozta az 54 éves klasszis a meccse után. Tyson egyébként korábban azt mondta, havonta nagyjából 40 000 dollár (kb. 12 millió forint) értékű füvet „fogyaszt" el ily módon, bár saját állítása szerint a kokainról már lassan három éve, hogy leszokott.