Az NHL egyik legjobb hokikapusára nyílt szívműtét vár

New York Rangers v Carolina Hurricanes sport,ice hockey,national hockey league
TORONTO, ONTARIO - AUGUST 03: Henrik Lundqvist #30 of the New York Rangers warms up prior to Game Two of the Eastern Conference Qualification Round against the Carolina Hurricanes prior to the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on August 3, 2020 in Toronto, Ontario, Canada. Andre Ringuette/Freestyle Photo/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nyílt szívműtét vár Henrik Lundqvistra, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals kapusára.

December közepén derült ki, hogy a következő szezonban szívproblémái miatt nem léphet jégre a 38 éves, olimpiai bajnok és ötkarikás ezüstérmes, valamint világbajnoki arany- és ezüstérmes, Stanley Kupa-döntős svéd hálóőr.

- írta hétfőn közösségi oldalán Lundqvist. Hozzáfűzte: nyitott szívműtét vár rá.

Henrik Lundqvistre nyílt szívműtét vár Forrás: AFP/2020 Getty Images/Andre Ringuette/Freestyle Photo

"Mindannyiunknak megvannak a magunk nehézségei. Pozitívnak kell maradnom és a gyógyulás útjára lépnem" - szögezte le.
A Capitals, amely két hónappal ezelőtt szerződtette a kapust, az egész jégkorongtársadalom nevében gyors felépülést kívánt a játékosnak.

Lundqvist a liga egyik legendás játékosa, már 15 idényt húzott le az NHL-ben, és eddig kizárólag a New York Rangerst erősítette, 887 mérkőzésen védett, és tagja volt a 2014-ben Stanley Kupa-döntős együttesnek. Mivel a New York-i gárda nem hosszabbított vele, a fővárosiak kivásárolták - még egy évig érvényes - szerződéséből. A Washington októberben egy évre szóló, 1,5 milliós dolláros megállapodást kötött a kapussal.

Lundqvist a 2000-es játékosbörze (draft) 205. helyén kelt el. Érdekesség, hogy Szuper Levente játékjoga ugyanezen a drafton a 116. helyen kelt el.