LeBron James hihetetlen rekordja, amiben fölényesen veri Michael Jordant

LeBron James Los Angeles Lakers NBA
SAN ANTONIO, TX - DECEMBER 30 LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers dunks past spurs defenders during first half action at AT&T Center on December 30, 2020 in San Antonio, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that , by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Cortes/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Brooklyn Nets 145-141-re nyert a szezon első három mérkőzésén veretlen Atlanta Hawks ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) szerdai játéknapján. LeBron James, a Los Angeles Lakers legendája 26 ponttal ünnepelte 36. születésnapját.

Kyrie Irving 25 ponttal segítette csapatát, de csak az utolsó negyedben játszott eredményesen, mert az első háromban csupán nyolcat dobott. Kevin Durant 33 ponttal, 11 lepattanóval és nyolc gólpasszal zárt.

Az Atlantában Trae Young és John Collins is harminc pontot szerzett . Az eredményes támadójátékot hozó mérkőzésen mindkét csapat már a harmadik negyedben eljutott a százas határig.

A San Antonio Spurs hazai pályán 14 ponttal kikapott a Los Angeles Lakerstől. A Spurs vezetőedzőjét, Gregg Popovichot 3 perc 56 másodperccel a nagyszünet előtt kizárták, mert kiabálva vitatott egy ítéletet és bement a pályára. Innentől Becky Hammon irányította a csapatot, amivel az NBA történetében az első nő lett ebben a szerepkörben.

Becky Hammon lett az első nő, aki NBA-csapatot irányíthatott Gregg Popovich kiállítását követően Forrás: AFP/2020 Getty Images/Ronald Cortes

A vendég kaliforniaiaknál LeBron James 26 ponttal, nyolc gólpasszal és öt lepattanóval ünnepelte 36. születésnapját. A Lakers játékosa sorozatban 1000. mérkőzésén dobott legalább 10 pontot, amivel tovább növelte előnyét ezen a listán a második helyezett Michael Jordannel szemben.

A Los Angeles Clippers magabiztosan verte otthon a Portland Trail Blazerst. Kawhi Leonard 28 ponttal tért vissza a győztes csapatba azután, hogy két mérkőzést kénytelen volt kihagyni. Paul George 23 pontot tett hozzá a hazaiak teljesítményéhez.

Eredmények:
Brooklyn Nets-Atlanta Hawks 145-141
San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers 107-121
Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers 128-105
Boston Celtics-Memphis Grizzlies 126-107
Miami Heat-Milwaukee Bucks 119-108
Dallas Mavericks-Charlotte Hornets 99-118