Drámai hajrá után javított a Los Angeles Lakers az NBA-ben - videó

Chicago Bulls v Los Angeles Lakers GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL, LeBron James
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 08: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers dribbles past Coby White #0 of the Chicago Bulls during the second half of a game at Staples Center on January 08, 2021 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Huszonegy pontos hátrányt ledolgozva nyert a Golden State Warriors csapata a Los Angeles Clippers ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, melyen az egy nappal korábbi veresége után győzni tudott a címvédő Los Angeles Lakers.

Stephen Curry 38 ponttal járult hozzá a GSW sikeréhez úgy, hogy ebből 19-et a harmadik negyedben szerzett. A legnagyobb különbség éppen ebben a szakaszban alakult ki a két csapat között, de az utolsó 12 perc kezdetére már csak hat pont volt a hátránya a Golden State-nek.

Az utolsó negyedet 34-18-ra nyerte a Warriors csapata, így végül magabiztosan győzött,

egyben megszakította a Clippersszel szembeni négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatát.

A másik oldalon Paul George 25, Kawhi Leonard pedig 24 pontig jutott.

A Los Angeles Lakers két sérült alapembere, Anthony Davis és Kentavious Caldwell-Pope nélkül győzött a Bulls ellen. LeBron James 28 ponttal, hét lepattanó leszedésével és hét gólpasszal segítette csapatát.

A chicagói együttesben Zach LaVine 38 pontot szórt, de 4.7 másodperccel a vége előtt elrontotta távoli dobását, amellyel csapata átvehette volna a vezetést.

A címvédő Lakers, amely csütörtökön kikapott a San Antonio Spurstől, az eddigi tíz mérkőzéséből hetet megnyert.

Hosszabbításban dőlt el a Detroit-Phoenix mérkőzés a Pistons javára, míg a 2019-ben bajnok Toronto több mint 140 pontot szerezve győzte le a Sacramentót.

Eredmények:
Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 115-105
Los Angeles Lakers-Chicago Bulls 117-115
Detroit Pistons-Phoenix Suns 110-105 - hosszabbítás után
Sacramento Kings-Toronto Raptors 123-144
Boston Celtics-Washington Wizards 116-107
New York Knicks-Oklahoma City Thunder 89-101
New Orleans Pelicans-Charlotte Hornets 110-118
Houston Rockets-Orlando Magic 132-90
Memphis Grizzlies-Brooklyn Nets 115-110
Milwaukee Bucks-Utah Jazz 118-131