Tizenötezer szurkoló előtt lett újra az NCAA bajnoka az Alabama

CFP National Championship Presented by AT&T - Ohio State v Alabama GettyImageRank2 SPORT ncaa college football AMERICAN FOOTBALL
MIAMI GARDENS, FLORIDA - JANUARY 11: DeVonta Smith #6 of the Alabama Crimson Tide reacts following the College Football Playoff National Championship game win over the Ohio State Buckeyes at Hard Rock Stadium on January 11, 2021 in Miami Gardens, Florida. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Alabama Crimson Tide nyerte meg a tengerentúli egyetemi amerikaifutball-bajnokságot, miután a fináléban simán legyőzte az Ohio State Buckeyest.

A Miamiban, 15 ezer néző előtt rendezett döntő favoritja az Alabama volt és Nick Saban együttese bizonyította klasszisát. A Crimson Tide már a második negyedben eldöntötte a mérkőzést, 28 pontot szerzett ekkor és 35-17-es előnnyel mehetett a nagyszünetre. Az Ohio State-nek innentől nem volt esélye a fordításra, az Alabama védelme a második félidőben nagyszerűen játszott, a gárda pedig végül 52-24-re győzött.

A végén jött a szokásos Gatorade-fürdő:

Az együttes irányítója, Mac Jones 464 yarddal és 5 touchdown-passzal zárt, a meccs sztárja azonban nem ő, hanem az idény legértékesebb futballistájának választott elkapó, DeVonta Smith volt, aki sérülés miatt a második félidőben egyetlen percet sem játszott, ennek ellenére 215 elkapott yardot és 3 touchdown-elkapást produkált.

A 3 TD-elkapás egyike:

Az Alabama Saban irányításával az elmúlt 12 évben a hatodik bajnoki címét gyűjtötte be (összességében a 18.-at), a 69 éves szakember pedig karrierje hetedik diadalát aratta, amivel a bajnokság történetének legsikeresebb edzőjévé vált.