Rögtön első meccsét megnyerte a Houston, miután legnagyobb sztárja eligazolt

Houston Rockets v San Antonio Spurs GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL SPORT nba BASKETBALL
SAN ANTONIO, TX - JANUARY 14: Sterling Brown #0 of the Houston Rockets drives past Dejounte Murray #5 of the San Antonio Spurs and Devin Vassell #24 at AT&T Center on January 14, 2021 in San Antonio, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that , by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Cortes/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A nyugati főcsoport utolsó előtti helyén álló Houston Rockets 109-105-re győzött a San Antonio Spurs otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.

A vendégek először léptek pályára azt követően, hogy egy nappal korábban a klubvezetők elcserélték legnagyobb sztárjukat, a háromszoros pontkirály James Hardent, aki az elmúlt hetekben többször is negatívan nyilatkozott a csapat teljesítményéről. A Houston három vereséget követően első idegenbeli sikerét aratta a szezonban.

Győzött a Houston Rockets az NBA csütörtöki játéknapján Forrás: AFP/2021 Getty Images/Ronald Cortes

A nap talán legmeglepőbb eredménye Portlandben született, ahol a meccs előtt egyformán hét győzelemmel és négy vereséggel álló csapatok meccsén a vendég Indiana Pacers simán, 24 ponttal győzött a Trail Blazers vendégeként.

A portlandieknél a vereségnél is fájóbb lehet, hogy centerük, a bosnyák Jusuf Nurkic eltörte a csuklóját a harmadik negyedben.

Kosárlabda, NBA, a csütörtöki játéknap eredményei:
San Antonio Spurs-Houston Rockets 105-109
Portland Trail Blazers-Indiana Pacers 87-111
Denver Nuggets-Golden State Warriors 114-104
Philadelphia 76ers-Miami Heat 125-108
Toronto Raptors-Charlotte Hornets 111-108