Társoldalunk:

Közel egymillió dollárjába kerülnek Kyrie Irvingnek a kihagyott mérkőzések

2021.01.15. 18:15

Előkerült, és szombaton akár már pályára is léphet az Orlando Magic ellen az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets kosárlabdacsapatának sztárja, Kyrie Irving, aki múlt hét csütötök óta nem jelent meg a csapat egyetlen mérkőzésén sem.

A hatszoros All-Star-válogatott, 2016-ban a Cleveland Cavaliers csapatával bajnoki címet nyerő Irving január 7-én, egy nappal a washingtoni Capitoliumnál történt zavargások után függesztette fel a szezonját, amikor a Nets edzőjét, Steve Nash-t sem értesítve "magánéleti gondokra" hivatkozva egyszerűen nem jelent meg a csapat edzésein és mérkőzésein.

Irvinggel szemben klubja nem léptett életbe szankciókat, a liga kasszájába viszont 50 ezer dollár büntetést kell befizetnie, miután az elmúlt hétvégén egy családi rendezvény kedvéért megszegte az NBA szigorú járványügyi szabályait.

Irving "megkerülése" után öt napra karanténba vonult, ha ezt sikerül betartania, majd pénteken este negatív lesz a koronavírustesztje, akkor akár már a szombaton pályára léphet az Orlando Magic ellen. Azon a találkozón pedig választ kaphatunk a nagy kérdésre, hogy működik-e a Kevin Durant, Kyrie Irving, James Harden trió a pályán?

Irvingnek egyébiránt az 50 ezer dollárnál jóval többe kerül a távollét: a héten a karantén miatt két mérkőzés kihagyása 816 898 dollárral (kb. 243 millió forint) csökkenti a szezonra szóló fizetését.