Az NFL két legrosszabb csapata is kinevezte új vezetőedzőjét

New York Jets NFL stadion
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY - OCTOBER 25: A general view of the Buffalo Bills side line during the singing of the National Anthem before their game against the Buffalo Bills at MetLife Stadium on October 25, 2020 in East Rutherford, New Jersey. The Bills stayed in the locker room during the singing of the National Anthem. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Urban Meyer a Jacksonville Jaguars, Robert Saleh a New York Jets új vezetőedzője lesz a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) következő szezonjában.

A Jacksonville Jaguarsnál, amely egy győzelemmel és 15 vereséggel zárt, az egyetemi edzőlegenda, Urban Meyer veszi át az irányítást, míg a szezont 13 vereséggel kezdő, végül 2/14-es mutatót produkáló New York Jetsnél a San Francisco 49ers eddigi védő koordinátorát, Robert Salehet nevezték ki a posztra.

Meyer az egyetemi bajnokságban két bajnoki címet nyert a Florida Gatorsszel (2006, 2008) és egyet az Ohio State Buckeyes gárdájával (2014), vezetőedzőként pedig összességében 187 győzelmet aratott, mindössze 32 vereség mellett.

Az 56 éves szakember Doug Marrone-t váltja a vezetőedzői pozícióban, akit egy nappal az alapszakasz zárulta után menesztettek Jacksonville-ben.

A Jets Adama Gase-nek köszönte meg a munkáját órákkal a csapat utolsó mérkőzését követően, majd számos jelöltet interjúztatott a munkára. A klub tulajdonosának választása végül Robert Salehre esett, akit az egyik legtehetségesebb trénernek tartanak az NFL-ben.

A 41 éves edző 2017 óta a 49ers védelméért felelt és kiemelkedő eredményeket ért el. A kaliforniai együttes nagy részben a Salah irányította védelem kitűnő játékának köszönhetően tavaly megnyerte a Nemzeti főcsoport (NFC) küzdelmeit és bejutott a Super Bowlba, melyben alulmaradt a Kansas City Chiefsszel szemben.