Koronavírusos a járványban hét családtagját elveszítő NBA-sztár

Minnesota Timberwolves v Detroit Pistons GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
DETROIT, MICHIGAN - NOVEMBER 11: Karl-Anthony Towns #32 of the Minnesota Timberwolves plays against the Detroit Pistons at Little Caesars Arena on November 11, 2019 in Detroit, Michigan. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Koronavírusos Karl-Anthony Towns, az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves játékosa, akinek a pandémiában már hét családtagja halt meg.

A járványban először az édesanyját, majd hat további rokonát elveszítő Towns amerikai idő szerint pénteken éjjel hozta nyilvánosságra, hogy megfetőződött a koronavírussal. A pozitív COVID-19 teszteredménye órákkal a Memphis Grizzlies elleni mérkőzés előtt derült ki, így a találkozót el is halasztották. Ez volt a 13. elhalasztott mérkőzés a december 22-én elrajtolt alapszakaszban, és egy kivételével valamennyit a múlt hét óta kellett elnapolni.

Karl-Anthony Towns pontosan tudja, hogy milyen veszélyes a koronavírus Forrás: AFP/2019 Getty Images/Gregory Shamus

A 2015-ös játékosbörzén (draft) első helyen kiválasztott, azóta kétszeres All-Star-válogatott játékos a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is mindenki vegye nagyon komolyan a járványt, és a védekezést, mert csak közös erővel lehet megállítani a pandémiát.

"Megszakad a szívem, hogy a családomnak, különösen az édesapámnak és a lánytestvéremnek továbbra is együtt kell élnie a járvánnyal járó szorongással, miután mi már pontosan tudjuk, hogy milyen kimenetele lehet (a betegségnek)" – írta Towns.