Társoldalunk:

Koronavírusos a járványban hét családtagját elveszítő NBA-sztár

2021.01.16. 20:37

Koronavírusos Karl-Anthony Towns, az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves játékosa, akinek a pandémiában már hét családtagja halt meg.

A járványban először az édesanyját, majd hat további rokonát elveszítő Towns amerikai idő szerint pénteken éjjel hozta nyilvánosságra, hogy megfetőződött a koronavírussal. A pozitív COVID-19 teszteredménye órákkal a Memphis Grizzlies elleni mérkőzés előtt derült ki, így a találkozót el is halasztották. Ez volt a 13. elhalasztott mérkőzés a december 22-én elrajtolt alapszakaszban, és egy kivételével valamennyit a múlt hét óta kellett elnapolni.  

Karl-Anthony Towns pontosan tudja, hogy milyen veszélyes a koronavírusForrás: AFP/2019 Getty Images/Gregory Shamus

A 2015-ös játékosbörzén (draft) első helyen kiválasztott, azóta kétszeres All-Star-válogatott játékos a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is mindenki vegye nagyon komolyan a járványt, és a védekezést, mert csak közös erővel lehet megállítani a pandémiát.

"Megszakad a szívem, hogy a családomnak, különösen az édesapámnak és a lánytestvéremnek továbbra is együtt kell élnie a járvánnyal járó szorongással, miután mi már pontosan tudjuk, hogy milyen kimenetele lehet (a betegségnek)" – írta Towns.