Társoldalunk:

Hihetetlen touchdownt szerzett a Buffalo Bills az NFL-ben - videó

2021.01.17. 08:13

A Green Bay Packers és a Buffalo Bills jutott szombaton a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőjébe.

Az alapszakaszban legtöbb pontot szerző Sajtfejűek hazai pályán a vártnál is simábban, 32-18-as győzelemmel búcsúztatták a két éve döntős Los Angeles Rams csapatát, amely pedig a legkevesebb pontot engedte a ligában.

A legjobb támadó sor és védelem csatáját egyértelműen előbbi nyerte, ugyanis a Green Bay 484 yardot haladt, ebből irányítója, az idény legértékesebb játékosa címre legesélyesebb Aaron Rodgers 296 yardot passzolt, emellett kiosztott két touchdown-átadást, egyszer pedig maga vitte a tojáslabdát az ellenfél célterületére.

A másik találkozón a Bills is fölényesen, 17-3-ra verte a vendég Baltimore Ravens gárdáját annak ellenére, hogy a szünetben még 3-3-as döntetlen volt az állás. A meccsre alaposan rányomta bélyegét az erős szél, emiatt a passzjáték akadozott, ráadásul a rúgók is elrontottak két-két mezőnygólkísérletet.

A hazaiak a második félidő elején döntötték el az összecsapást, mivel első támadásukból touchdownt értek el, majd a Baltimore hiába jutott az egyenlítés közelébe, ott irányítója, az előző szezon legértékesebb játékosa, Lamar Jackson eladta a labdát, amellyel 101 yardos visszahordott touchdownt szerzett Taron Johnson, aki ezzel beállította a rájátszásra vonatkozó rekordot. Jackson a következő támadássorozatban ráadásul megsérült, így a Ravens számára esély sem maradt a visszakapaszkodásra.

A másik két főcsoport-elődöntőt vasárnap rendezik. A Bills ellenfele a címvédő Kansas City Chiefs, vagy a Cleveland Browns lesz, míg a Packers a New Orleans Saints, vagy a Tampa Bay Buccaneers csapatát fogadja jövő vasárnap.

NFL, főcsoport-elődöntők:
AFC:
Buffalo Bills-Baltimore Ravens 17-3
NFC:
Green Bay Packers-Los Angeles Rams 32-18