Gólt sem kapva nyert a Flames és a Rangers az NHL-ben - videó

New York Rangers v Philadelphia Flyers GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league one person full length, Brendan Lemieux
Brendan Lemieux két mérkőzésen nem játszhat az augusztusi folytatásban
Vágólapra másolva!
A Calgary Flames és a New York Rangers úgy nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján, hogy ellenfele gólt sem tudott ütni.

A Rangers 5-0-s győzelemmel vágott vissza városi riválisának a két napja elszenvedett 4-0-s vereségért. Az Islanders dolgát nehezítette, hogy kezdő kapusa, az orosz Szemjon Varlamov a bemelegítésnél megsérült, így helyette az újonc honfitársa, Ilja Szorokin védett, de 27 hárítása ellenére öt gólt kapott. A Rangers kapusa, Alekszandr Georgijev viszont mind a 23 kapujára tartó lövésnek útját állta.

A Flames színeiben a svéd Jacob Markströmnek 32 védést kellett bemutatnia ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. Makulátlan teljesítményével pedig nagyban hozzájárult csapata szezonbeli első győzelméhez.

A szombaton jégre lépő együttesek közül a Nashville Predators és a Vegas Golden Knights tudta megőrizni százszázalékos mérlegét a második találkozóján is. Utóbbi ráadásul úgy, hogy 1:22 perccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbítás hetedik másodpercében Max Pacioretty a két pontot érő találatot is megszerezte. Könnyű dolga a Ragadozóknak sem volt, mert a harmadik negyed felénél még 2-2-re álltak, de az utolsó kilenc percben három gólt ütve 5-2-re múlták felül a Columbus Blue Jackets gárdáját.

Eredmények:
Calgary Flames-Vancouver Canucks 3-0
Vegas Golden Knights-Anaheim Ducks 2-1 - hosszabbítás után
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 5-2
New York Rangers-New York Islanders 5-0
Detroit Red Wings-Carolina Hurricanes 4-2
Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 2-3
Los Angeles Kings-Minnesota Wild 3-4 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers-Montreal Canadiens 1-5
Arizona Coyotes-San Jose Sharks 5-3
New Jersey Devils-Boston Bruins 2-1 - hosszabbítás után