Szétlövés után nyert két csapat az NHL-ben - videó

Dallas Stars v Vegas Golden Knights - Game Two SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - SEPTEMBER 08: Paul Stastny #26 of the Vegas Golden Knights celebrates with Nicolas Roy #10 and Max Pacioretty #67 after scoring a goal on Anton Khudobin #35 of the Dallas Stars during the second period in Game Two of the Western Conference Final during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on September 08, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A San Jose Sharks és a Vancouver Canucks is szétlövés után nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

St. Louisban a 60 perces alapjátékidő egy-egy gólt hozott, majd a kiállításokban bővelkedő - hét a hazaiaknál, öt a vendégeknél - összecsapás lezárásaként a szétlövés negyedik párjában a San Jose Tomas Hertl révén megszerezte a győzelmet érő találatot.

Vancouverben lényegesen fordulatosabb volt a Canucks-Canadiens mérkőzés, a hazaiak négyszer jutottak egygólos vezetéshez, de a vendégek négyszer egyenlítettek, majd az 57. percben - a találkozón először - megszerezték a vezetést.

Előnyüket viszont mindössze 32 másodpercig tudták megtartani, így 5-5 után jöhetett a ráadás.

A szétlövésben három pár után 1-1-re álltak, majd a meccsen kétszer is emberelőnyös szituációban eredményes, plusz egy gólpasszt adó Bo Horvat eldöntötte a párbajt, és a mérkőzést. Csapattársa, Brock Boeser 2+1-gyel zárt, a vesztes montrealiaknál Tyler Toffoli három gólig jutott.

Szezonbeli negyedik mérkőzését is megnyerte a Vegas Golden Knights - harmadszor a rendes játékidőben kerekedett riválisa fölé -, ezúttal 5-2-re bizonyult jobbnak a vendég Arizona Coyotes gárdájánál. Shea Theodore két góllal, Marc-Andre Fleury 21 védéssel járult hozzá a hazai győzelemhez.

A Golden Knights négyéves fennállása során először tudott megszakítás nélkül négy győzelmet aratni az idény rajtját követően.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Edmonton Oilers 1-3
St. Louis Blues-San Jose Sharks 1-2 - szétlövés után
Anaheim Ducks-Minnesota Wild 2-3
Vancouver Canucks-Montreal Canadiens 6-5 - szétlövés után
Vegas Golden Knights-Arizona Coyotes 5-2