Társoldalunk:

Mégis lehet NBA All Star-gála márciusban

2021.01.26. 11:08

Új helyszínen és új időpontban mégis megtarthatják a februárról elhalasztott All-Star-gálát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Az ESPN amerikai sportlap információ szerint erről tárgyalt a hétfőn a liga vezetése és a játékosok szakszervezete. A gálát eredetelige februárban rendezték volna Indianapolisban, de ezt már korábban lefújták a koronavírus-járvány újbóli fellángolása miatt. Az új tervek szerint azonban egy, a szokottnál jóval karcsúbb programmal mégis sor kerülne a hagyományosan az alapszakasz félidejét jelző gálamerékőzésre. 

LeBron James a 2020-as gálánForrás: AFP/2020 Getty Images/Stacy Revere

A Phoenix Suns sztárja, Chris Paul által vezetett játékosszervezet elképzelései szerint márciusban Atlantában kerülne sor a gálára, ahol ezúttal jóval kevesebb lenne a szurkolóknak szóló program, illetve a főmérkőzést kísérő egyéb esemény (ügyességi verseny, zsákolóverseny, hárompontos-dobó verseny stb.), ehelyett csak a két sztárválogatott mérkőzésére koncentrálnának.

Habár az atlantai helyszín is számos játékos, edző, kísérő és hivatalos személy utazásával járna, a rendezést megkönnyítené, hogy például a meccset közvetítő csatorna (Turner Sports) székhelye Atlantában van, így ez nem járna logisztikai feladatokkal. A Hawks csarnokát és egy főiskolai helyszínt már fel is térképezték az esetleges rendezés kapcsán.

Az még nem dőlt el, hogy a gálamérkőzést zárt kapuk mögött rendezik-e meg, vagy korlátozott számban beengednek szurkolókat a State Farm Arenába.