Társoldalunk:

Hatvan éve nem történt ilyen az egyik amerikai profi ligában

2021.01.27. 17:02

1960 óta először fordult elő, hogy egyetlen korábbi játékost sem iktattak be a profi baseball-liga (MLB) Hírességek Csarnokába. 

A cooperstowni intézménybe ezúttal három, egyaránt legendás játékos készült bejutni, azonban közülük egyik sem kapta meg a szavazók 75 százalékának támogatását. A legközelebb ehhez Curt Schilling állt, aki 71,1 százalékot kapott, és mindössze 16 szavazattal maradt le a Hall of Fame-tagságról. Az MLB home run-rekordját tartó Barry Bonds 61,8, míg a karrierje során 364 győztes mérkőzésen pályára lépő Roger Clemens 61,6 százalékot kapott.

A kudarc hátterében utóbbi kettő esetében közismert drog- és doppingügyeik állhatnak, míg Schilling ellentmondásos közéleti szereplésével vívhatta ki sokak ellenszevét. A többi hét jelölt egy kivétellel még az ötven százalékot sem érte el.

Mindhárom játékosnak ez volt a kilencedik próbálkozása a visszavonulása után a beiktatásra, így már csak egyetlen egyszer jelölhetik őket. Bár még ezt követően is maradt egy esélyük, mert a Hall of Fame veteránjainak tanácsa utólagosan még beszavazhatja őket.