Hatvan éve nem történt ilyen az egyik amerikai profi ligában

MLB Opening Day postponed Due To Coronavirus GettyImageRank2 SPORT BASEBALL american league national league
CHICAGO, ILLINOIS - MAY 08: A general view of a statue of Chicago White Sox Hall of Fame player Harold Baines is seen in the outfield of Guaranteed Rate Feld, home of the White Sox, on May 08, 2020 in Chicago, Illinois. The 2020 Major League Baseball season is on hold due to the COVID-19 pandemic. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
1960 óta először fordult elő, hogy egyetlen korábbi játékost sem iktattak be a profi baseball-liga (MLB) Hírességek Csarnokába. 

A cooperstowni intézménybe ezúttal három, egyaránt legendás játékos készült bejutni, azonban közülük egyik sem kapta meg a szavazók 75 százalékának támogatását. A legközelebb ehhez Curt Schilling állt, aki 71,1 százalékot kapott, és mindössze 16 szavazattal maradt le a Hall of Fame-tagságról. Az MLB home run-rekordját tartó Barry Bonds 61,8, míg a karrierje során 364 győztes mérkőzésen pályára lépő Roger Clemens 61,6 százalékot kapott.

A kudarc hátterében utóbbi kettő esetében közismert drog- és doppingügyeik állhatnak, míg Schilling ellentmondásos közéleti szereplésével vívhatta ki sokak ellenszevét. A többi hét jelölt egy kivétellel még az ötven százalékot sem érte el.

Mindhárom játékosnak ez volt a kilencedik próbálkozása a visszavonulása után a beiktatásra, így már csak egyetlen egyszer jelölhetik őket. Bár még ezt követően is maradt egy esélyük, mert a Hall of Fame veteránjainak tanácsa utólagosan még beszavazhatja őket.