Társoldalunk:

Focicsapatban lett tulajdonos a háromszoros Grand Slam-győztes teniszező

2021.01.28. 17:04

Az amerikai profi női labdarúgóligában szereplő North Carolina Courage csapatában vásárolt tulajdonrészt napjaink egyik legjobb női teniszezője, Oszaka Naomi.

A világranglistán jelenleg a harmadik helyen álló (2019-ben vezette is a rangsort) japán teniszező a február 8-án kezdődő Australian Open helyszínén, Melbourne-ben jelentette be, hogy tagja lett tízcsapatos ligában (NWSL) szereplő észak-karolinai csapat tulajdonosi körének.

Mint elmondta, már hosszabb ideje tárgyalt szerepvállalásáról a liga első emberével (kommisszárjával), Lisa Bairdel, és több csapat is szóba került, végül a Courage lett a befutó. A Forbes üzleti magazin összeállítása szerint a 2020-as év legjobban kereső női sportolója egyrészt kiváló üzleti lehetőséget lát az USA-ban egyre népszerűbb labdarúgásban történő befektetésben, másrészt pedig, mint fogalmazott szeretné a női sportolókat támogatni, miután annak idején ő is nagyon sok segítséget kapott a karrierjét egyengető nőktól.

Oszaka karrierje során eddig 6 WTA-tornát nyert meg, ezek fele azonban Grand Slam volt: 2018-ban és 2020-ban a US Openen, míg 2019-ben az Australian Openen tudott győzni.