Majdnem 300 pont született egyetlen meccsen az NBA-ben - videó

Detroit Pistons v Washington Wizards GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
WASHINGTON, DC - DECEMBER 19: Bradley Beal #3 and Russell Westbrook #4 of the Washington Wizards talk during a timeout against the Detroit Pistons during a preseason game at Capital One Arena on December 19, 2020 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Denver Nuggets magabiztosan verte vasárnap a Utah Jazzt, amely 11 győztesen megvívott mérkőzés után először veszített az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

A denveri találkozón a liga legjobb formában lévő együttese visszafogott teljesítményt nyújtott, a Nuggets tulajdonképpen végig vezetve, könnyedén nyert. A siker nem kis részben Nikola Jokic remeklésének volt köszönhető. A szerb center 47 ponttal beállította karriercsúcsát, és szerzett tíz lepattanót is.

Denverben pontgazdag mérkőzést játszottak a felek, de a 245 pontos "termés" eltörpül a Washington Wizards és a Brooklyn Nets csatájának pontzuhataga mellett.

A fővárosi meccs igazi dobópárbajt hozott, mindkét gárda 50 százalék feletti hatékonysággal célzott és összességében 295 pont született.

A meccs nem csupán a sok pont, hanem a kiélezett küzdelem miatt is élvezetes volt, a végjáték pedig szinte példa nélküli forgatókönyvet hozott. A minimális különbséggel szinte végig vezető Nets ugyanis alig nyolc másodperccel a vége előtt biztos győztesnek tűnt öt pont előnnyel, ám előbb Bradley Beal, majd kevesebb mint négy másodperccel később egy villámgyors labdaszerzés után Russel Westbrook is triplát dobott és fordított a Wizards, mely újabb 3.7 másodperc elteltével végül Beal két büntetőjével tette biztossá sikerét.

A hazaiaknál Westbrook 41, Beal 37 pontot szerzett. A vendégeknél Westbrook egykori csapattársa, Kevin Durant volt a legjobb 37 ponttal, míg Joe Harris 30-at szerzett.

A Utah vereségével a Los Angeles Clippers állt a liga élére vasárnap, miután győzi tudott a New York Knicks vendégeként. A Kawhi Leonard (28 pont) vezette kaliforniaiak így 16 győzelemmel és 5 vereséggel állnak, míg a Utah mutatója 15/5, a címvédő Los Angeles Lakersé pedig 15/6, akárcsak a keleti első Philadelphia 76ersé.

Eredmények:
Denver Nuggets-Utah Jazz 128-117
Washington Wizards-Brooklyn Nets 149-146
New York Knicks-Los Angeles Clippers 115-129
Minnesota Timberwolves-Cleveland Cavaliers 109-104
Indiana Pacers-Philadelphia 76ers 110-119
Toronto Raptors-Orlando Magic 115-102