Vucevic karriercsúcsa, a Görög Szörny repíti a Bucksot az NBA-ben - videó

Orlando Magic v Brooklyn Nets GettyImageRank2 nba new york city,     Nikola Vucevic
NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 16: Nikola Vucevic #9 of the Orlando Magic looks to pass during the first half against the Brooklyn Nets at Barclays Center on January 16, 2021 in the Brooklyn borough of New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Sarah Stier/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics 119-115-re győzött a Los Angeles Clippers vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján. Nikola Vucevic a karriercsúcsot jelentő 43 ponttal döntő érdemeket szerzett az Orlando sikeréből a Bullsszal szemben, Giannis Antetokounmpo vezérletével tovább menetel a Bucks.

Jayson Tatum 34, Kemba Walker 24 ponttal segítette győzelemhez a Bostont, amely a harmadik negyedben még 11 pontos hátrányban volt a Clippersszel szemben. A hazai együttesben lábsérülése miatt nem játszhatott Paul George, míg Kawhi Leonard 28 pontja kevésnek bizonyult. A Clippersnek ezzel megszakadt a hat mérkőzés óta tartó hazai győzelmi sorozata.

Kulcsemberei, Bradley Beal és Russell Westbrook együttes gyenge teljesítményét nem bírta el a Washington Wizards, amely már a félidőben 71-43-as hátrányban volt a Miami vendégeként. A tripla duplák nagymestere, Westbrook 13 pontja mellett 3-3 lepattanóig és gólpasszig jutott ezúttal, míg Beal hét ponttal zárt, pedig ezt megelőzően sorozatban 17 meccsén eljutott 25 pontig.

Ismét a görög Giannis Antetokounmpo (33 pont) vezérletével nyert a Milwaukee,

amely ezúttal a Cleveland Cavaliers otthonában győzött 123-105-re. Antetokunmpo pontjai mellett kiosztott négy gólpasszt, valamint volt még négy blokkja és 12 lepattanója. A Bucks sorozatban a harmadik győzelmét aratta.

Hiába szerzett a mezőny legeredményesebb játékosaként az elsőéves LaMelo Ball - egyéni karriercsúcsot jelentő - 34 pontot a Hornetsban, a Utah a 31 pontos Bojan Bogdanovic és a 30 pontig jutó Donovan Mitchell vezérletével megsemmisítette a Charlotte védekezését, és végül magabiztosan nyert.

Nikola Vucevic a karriercsúcsot jelentő 43 ponttal, és az idénybéli rekordját jelentő 19 lepattanóval

döntő érdemeket szerzett az Orlando sikeréből a Bullsszal szemben.

Minimális különbség döntött az Indiana-New Orleans összecsapáson, amelyen a hazaiak nagyot, de végül hiába hajráztak. Még 42 másodperc volt hátra a mérkőzésből, de a Pelicans 114-110-es előnyét követően Myles Turner triplájával csak felzárkózni tudott a Pacers, a hátralévő 39 másodpercben pedig már nem változott az eredmény.

Az Oklahoma City Thunder úgy kapott ki 106-103-ra a vendég Minnesota Timberwolvestól, hogy a hazaiaknak csak szabályokban engedélyezett minimális létszám, nyolc játékos állt rendelkezésre.

Eredmények:
Los Angeles Clippers-Boston Celtics 115-119
Indiana Pacers-New Orleans Pelicans 113-114
Orlando Magic-Chicago Bulls 123-119
Brooklyn Nets-Toronto Raptors 117-123
Cleveland Cavaliers-Milwaukee Bucks 105-123
Charlotte Hornets-Utah Jazz 121-138
Miami Heat-Washington Wizards 122-95
Oklahoma City Thunder-Minnesota Timberwolves 103-106
Phoenix Suns-Detroit Pistons 109-92