Koronavírusos az NHL legendás játékosa

Washington Capitals
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 07: Sidney Crosby #87 of the Pittsburgh Penguins skates past as T.J. Oshie #77 of the Washington Capitals celebrates with teammates after scoring the game winning goal during the third period at Capital One Arena on November 7, 2018 in Washington, DC. Will Newton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sidney Crosby, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Pittsburgh Penguins sztárja felkerült a koronavírussal-fertőzött játékosok listájára.

Ezt azt jelenti, hogy egészen addig nem játszhat, amíg nem produkál két negatív tesztet három nap különbséggel. Így biztosan kihagyja a magyar idő szerint szerda hajnalban esedékes, Philadelphia Flyers elleni pennsylvaniai rangadót.

Sidney Crosby is elkapta a koronavírust Forrás: AFP/2018 Getty Images/Will Newton

A kétszeres olimpiai és egyszeres világbajnok, háromszoros Stanley Kupa-győztes, világkupa-első kanadai csatár ebben az idényben 18 pontot, köztük 7 gólt szerzett, amellyel vezeti a házilistát.
A Penguins jelenleg ötödik helyen áll csoportjában - ezzel nincs rájátszásra jogosító helyen -, és két ponttal van lemaradva a Flyers mögött.

A keddi összecsapás lesz az első, amelyre a világjárvány egy évvel ezelőtti kitörését követően nézőket engednek be Pittsburgh-be, mégpedig az aréna 15 százalékos kapacitásáig, amely 2800 szurkolót jelent.

Hétfőn az összes csapatot tekintve csupán négy játékos szerepelt a Covid-listán, és ez az eddigi legalacsonyabb létszám volt.