Két nehézsúlyú legendát rúgott ki a legnagyobb ketrecharcos szervezet

Horizontal
Alistair Overeem celebrates after winning his bout against Sergei Pavlovich of Russia during the UFC Fight Night in Beijing on November 24, 2018. - The event was the first UFC Fight Night to be held in Beijing. (Photo by GREG BAKER / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ vezető ketrecharcos szervezet, a UFC szerdán eltávolította a nehézsúlyú ranglistáról a korábbi világbajnok brazil Junior dos Santost, valamint a folyamatosan a kihívói pozíció közelében lévő holland Alistair Overeemet.

A szervezet nem indokolta a döntését, de az okokat viszonylag könnyű feltárni. Dos Santos sorozatban négy vereséget szenvedett el, utoljára 2019 márciusában tudott győzni, amiből a UFC elnöke, Dana White azt a következtetést vonhatta le, hogy a brazil harcos már nincs olyan formában, állapotban, hogy méltó ellenfele legyen a legjobbaknak. Így aztán ajtót mutatott a UFC-ben 2008-ban bemutatkozó, 2011-ben pedig a nehézsúly trónjára is felülő Dos Santosnak.

Menniük kell:

Az egész UFC egyik legnagyobb legendája, a kevert harcművészeti stílusokban 47-19-es mérleggel bíró Overeem ugyan még tavaly szeptemberben is tudott meccset nyerni, azonban már 40 éves, így a Pusztító becenevű hollandnak is mennie kell, holott ő még mindig az a harcos, akinek a meccseiért szívesen fizetnek elő egy-egy gála közvetítésére az MMA-rajongók.

Dana White-nak azonban más lehet erről a véleménye, és inkább azokban a fiatalabb harcosokban bízik, akik maradta a szervezetnél. Így a kameruni Francis Ngannouban, a suriname-i Jairzinho Rozenstruikben, az amerikai Curtis Blaydesben és Derrick Lewisban, meg persze a címvédő horvát származású, de amerikai állampolgár Stipe Miocicban.