A következő szezonban már telt házas meccsekre számítanak az NBA-ben

2020 NBA All-Star - NBA Commissioner Adam Silver Press Conference GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
CHICAGO, ILLINOIS - FEBRUARY 15: NBA Commissioner Adam Silver speaks to the media during a press conference at the United Center on February 15, 2020 in Chicago, Illinois. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Telt házas mérkőzésekre számít a következő szezonban Adam Silver, az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) főigazgatója.

"Derűlátó vagyok, szerintem a 2021/2022-es idény pontosan el fog kezdődni, és zsúfolt csarnokokban zajlik majd. A csapatok fele már most is beenged szurkolókat az arénákba, és ha az eddigi tempóban folytatódnak az oltások, akkor minden okunk megvan az optimizmusra" - fejtette ki az NBA első embere.

Adam Silver, az NBA vezetője Forrás: AFP/2020 Getty Images/Stacy Revere

A vasárnapi, atlantai All Star-gála előtt tartott sajtótájékoztatóján Adam Silver közölte, a játékosoknak továbbra sem kötelező beadatniuk a koronavírus elleni vakcinát, ugyanakkor a beoltottak bizonyos előnyőket élveznek, kontaktszemélyként például nem kell karanténba vonulniuk.

A főigazgató azt is bejelentette, hogy a következő szezonban - a hagyományoktól eltérően - nem várhatók Észak-Amerikán kívül rendezett találkozók.

Az elmúlt idényben 171 mérkőzés maradt el az NBA-ben a pandémia miatt, a jelenlegi évadban pedig eddig 31 meccset kellett elhalasztani.