Két szám, ami tökéletesen megmutatja, mennyit változott a sport 1994 óta

Arizona Cardinals v New England Patriots GettyImageRank2 nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
FOXBOROUGH, MASSACHUSETTS - NOVEMBER 29: A view of New England Patriots helmets before the game against the Arizona Cardinals at Gillette Stadium on November 29, 2020 in Foxborough, Massachusetts. Maddie Meyer/Getty Images/AFP (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A profi amerikifoci-ligában szereplő New England Patriots a következő szezonban újra régi fényében szeretne tündökölni, amihez igyekszik kellő képpen megerősíteni a keretét. Nagyon sok pénzt elköltve a régi és új játékosokra.

Az NFL történetének egyik legsikeresebb, hat Super Bowl-győzelemmel bíró franchise-a az előző idényben 7-9-es mutatóval lemaradt a rájátszásról, amire 2001 óta összesen kétszer volt példa, 2002-ben és 2008-ban. A csapat ezért megszabadulva a fizetési sapkától igyekezett lehalászni a szabadügynök piac legjobbjait, illetve magához kötni a csapat legértékesebb játékosait. A nagy művelet során nem kevesebb, mint 162,5 millió dollár éves fizetés néz ki annak a 16 játékosnak, akiknél már nyilvánosak a szerződés részletei. További három játékosnál még várni kell a végleges számokra, illetve egy csereügylet is kilátásban van, ami tovább növeli majd az éves bérkeretet.

És, hogy ez miért érdekes? Csak azért, mert, ahogy az ESPN amerikai sportoldal cikke rámutat, annak idején, amikor 1994-ben Robert Kraft megvette a liga egyik átlagos csapatának számító, 1960-as alapítása óta mindössze hatszor a rájátszásba jutó Patriotsot, akkor az egész franchise-ért fizetett ki 172 milló dollárt tokkal-vonóval. Igaz, a Pats értékét 2020-ban már 4,4 milliárd dollárra becsülték.