Pályafutása 485. NHL-meccsét nyerte meg az olimpiai bajnok hokikapus

Marc André Fleury
LAS VEGAS, NEVADA - APRIL 11: Marc-Andre Fleury #29 of the Vegas Golden Knights stands in the crease as members of the Knights Guard clean the ice during a break in the third period of a game against the Arizona Coyotes at T-Mobile Arena on April 11, 2021 in Las Vegas, Nevada. The Golden Knights defeated the Coyotes 1-0. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Vegas Golden Knights 6-2-re nyert a Los Angeles Kings otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, és a vendégek kapusa, Marc-Andre Fleury megszerezte pályafutása 485. győzelmét, amellyel immár egyedül áll az örökranglista negyedik helyén, letaszítva onnan Ed Belfourt.

A 36 éves, háromszoros (2009, 2016, 2017) Stanley Kupa-győztes, olimpiai bajnok (2010) kanadai hálóőr négy sikerre van attól, hogy beérje a harmadik helyezett Roberto Luongót (489). A Vegas sorozatban negyedik diadalát aratta, és csoportjában a második a Colorado Avalanche mögött, amely ezúttal St. Louisban győzött úgy, hogy a frissen igazolt Devan Dubnyk védett, mert a német Philipp Grubauer Covid-listára került. A denveri együttes az utóbbi húsz találkozójából 17-et nyert meg.

Marc-André Fleury pályafutása 485. győzelmét aratta az NHL-ben Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Ethan Miller

A Winnipeg Jets jó hajrával verte az Ottawa Senatorst. A fővárosiak csatárának, Connor Brownnak megszakadt a nyolc összecsapáson át tartott gólszerző sorozata, amely a ligában 2008/09 óta a legjobb volt (Mike Green, Washington Capitals). Az elmúlt közel három évtized alatt csupán ketten, a finn Teemu Selänne (Anaheim Ducks, 11 meccs, 1997/98) és a cseh Jaromir Jagr (Pittsburgh Penguins, 9, 1996/97) tudott ennél hosszabb sorozatot produkálni.

A norvég Mats Zuccarello két góllal és két gólpasszal járult hozzá a Minnesota Wild 5-2-es diadalához az Arizona Coyotes ellen, ez volt a játéknap egyetlen hazai sikere. A vendégek megszakítás nélkül ötödször kaptak ki.

Jégkorong, NHL, a szerdai játéknap eredményei:
Los Angeles Kings-Vegas Golden Knights 2-6
Minnesota Wild-Arizona Coyotes 5-2
Montreal Canadiens-Calgary Flames 1-4
Ottawa Senators-Winnipeg Jets 2-3
St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-4
San Jose Sharks-Anaheim Ducks 1-4