Társoldalunk:

A YouTube-sztár az első menetben kiütötte a ketrecharcbajnokot - videó

2021.04.19. 09:12

A Triller Fight Club szombat esti gáláján a YouTube-sztár, Jake Paul nem kis meglepetésre az első menetben kiütötte a korábbi ketrecharcbajnokot és olimpikon birkózót, Ben Askrent.

A promóciós szervezet első gáláján - ahol a mérkőzések között olyan popsztárok csinálták a showt, mint Snoop Dogg, Justin Bieber vagy a Black Keys - a főmérkőzést a celeb, influenszer, youtube-sztár és magát profi bokszolónak mondó Jake Paul vívta Ben Askren ellen. Utóbbi pár éve még a kevert harcművészetek (MMA) egyik legígéretesebb sztárja volt, aki szabadfogású birkózásban szerzett amerikai bajnoki címe, és a 2008-as olimpia negyeddöntője (84 kilóban) után nyergelt át a kiskesztyűs világba, ahol valósággal tündökölt.

Előbb a Bellator szervezetben lett a váltósúly bajnoka, majd négy címvédés után átnyergelt a legnagyobb ázsiai promóció, a ONE Championship mezőnyébe, ahol szintén megszerezte, majd háromszor meg is védte a súlycsoport bajnoki övét.

Ez alapján a kép alapján Ben Askren (szemben) nem tűnik egy puhány srácnakForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Isaac Brekken

Nyilvánvaló volt, hogy innen a legnagyobb MMA-szervezethez, a UFC-hez vitt az útja, ahol győzelemmel mutatkozott be, azonban a 19-0-s mérleget ezt követően két KO-vereség csúfította el, ráadásul a Jorge Masvidal elleni ötmásodperces fellépés kínos volt, még, ha a Damian Maia elleni utolsó meccse ki is érdemelte a gála legjobb bunyójának járó elismerést.

Dana White, a UFC főnöke ezek után elköszönt Askrentől, aki szombat este bokszmeccsen nézett szembe azzal a Jake Paullal, aki korábban egy AnEsonGib nevű hasonszőrű Youtube-sztárral, valamint Nate Robinsonnal, a tíz év alatt nyolc NBA-csapatot megjáró irányítóval állt ki, és mindkettőt le is győzte.

Ezúttal már igazi küzdelemre lehetett számítani, azonban a hét centivel alacsonyabb, és láthatóan könnyebb Askren két percig bírta a nyolc menetre tervezett meccsen, majd az első komolyabb ütés után kidőlt, mint a liszteszsák.