Társoldalunk:

Kis híján agyonverték az NBA-sztárt egy miami sztriptízbár előtt

2021.04.23. 09:07

Brutálisan megverték Sterling Brownt, az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Houston Rockets játékosát hétfőn éjjel egy miami sztriptízbár előtt. Az eset részleteit most hozták nyilvánosságra. 

A Rockets vasárnap Orlandóban játszott a Magic ellen, majd másnap a Miami Heat otthonában léptek pályára. A texasi csapat vezetői a Coral Gables hotelben foglaltak szállást a csapatnak, amiről úgy gondolták, hogy elég messze van Miami központjától, így távol tartja a játékosokat a floridai nagyváros éjszakai életétől.

A Magic elleni találkozó után azonban a Rockets néhány játékosa mégis elindult szórakozni. A térdsérülés miatt az utóbbi meccseket kihagyó Sterling Brown azonban a Booby Trap nevű lokál előtt egy idegen kisbuszba próbált beszállni, amelyiknek az utasaival előbb vitába keveredett, majd több férfi brutálisa bántalmazni kezdte. Egyikük hátulról egy üveggel fejbe verte.

Sterling Brown (jobbra) már Houstonban lábadozikForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Jacob Kupferman

A csapattársa segítségére siető Kevin Porter Jr. ekkor lépett közbe, mint azt a Yahoo.com cikke idézi, azt hitte, hogy Brown meg fog halni, annyi vér volt a helyszínen a támadás után. A sérült játékost többszörös fej- és arcsérüléssel szállították korházba, ahol azonnal megműtötték.

"Ha nem lenne fizikálisan ilyen erős, egész biztosan meghalt volna" – idéz egy másik forrást a The Athletic című sportap.

Az éjszakázó játékosok is büntetésre számíthatnak, miután az NBA járványügyi szabályzata határozottan tiltja, hogy a játékosok bárokat és klubokat látogassanak.