Társoldalunk:

Csillagászati összeget fizettek egy LeBron James-kártyáért

2021.04.27. 17:48

Egy rendkívül ritka, LeBron Jamest ábrázoló kártya 5,2 millió dollárért (1 milliárd 560 millió forint) kelt el, ezzel a legdrágábban értékesített kosaras kártya lett a világon.

A BBC Sport megírta, hogy a kártya 2003-as évjáratú, LeBron ebben az évben debütált újoncként a Cleveland Cavaliers csapatában.

Mivel ilyen kevés válik elérhetővé, és a kereslet pedig napról napra növekszik, ez a kártya az összes sportkártya-befektetés koronaékszerének tekinthető. 2003-ban minden gyűjtő arról álmodozott, hogy valahogyan megszerzheti Lebron James rendkívül ritka Rookie-lapját" - nyilatkozta a PWCC kártyakereskedéssel foglalkozó vásártér.

A rekordösszegért eladott kártyaForrás: BBC Sport

Az eladási ár megegyezik a sportkereskedelmi kártyák eddigi rekordösszegével, ugyanis januárban pontosan ugyanennyit fizetek a baseball-legenda, az amerikai Mickey Mantle 1952-es újonc kártyájáért. A vevő kilétét természetesen nem hozták nyilvánosságra 

LeBron James évek óta az NBA legnagyobb sztárja, jelenleg a Los Angeles Lakers játékosa. A 36 éves világsztár négyszeres bajnok az NBA-ben, és 17-szer választották be az All-Star csapatba. James az NBA play-off történetének legeredményesebb kosarasa, és minden idők harmadik legtöbb pontot dobó játékosa az alapszakaszban Kareem Abdul-Jabbar és Karl Malone mögött.