Vágólapra másolva!
Tíz évvel ezelőtt történt az NBA történelmének egyik legsportszerűtlenebb szabálytalansága, amikor is a Los Angeles Lakers centere, Andrew Bynum csúnyán lekönyökölte a Dallas Mavericks játékosát, J.J Bareát. 

Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) egyik edzőlegendája, Phil Jackson tíz éve vezette hadba a Los Angeles Lakers csapatát a Dallas Mavericks ellen a bajnokság rájátszásában.

Az ősz szakállú edzőnek ez volt az utolsó meccse a Lakers élén. A címvédő kaliforniai csapat négy vereséggel esett ki a később bajnok Mavericks ellen a Nyugati Főcsoport-elődöntőjében.

Brutálisan szabálytalankodtak a dallasi játékossal Forrás: LakeShowYo /Twitter/

A meccsen már 22 ponttal vezetett a Dallas az utolsó negyedben, és a Lakers centere, Andrew Bynum ekkora már nem tudott úrrá lenni a frusztrációján.

A Dallas játékosa, Barea tört be a védők között, és egy ziccerdobással akar pontot szerezni. Bynum azonban brutális oldalba könyökölte a levegőben lévő kosarast,

aki ezt követően hatalmasat esett a parkettára.

Bynum másnap felhívta a dallasi játékost, és elnézést kért a történtekért. A Lakers sima vereséget szenvedett a Mavericks ellen, és a texasi csapat később be is húzta a bajnokságot a Miami Heat elleni döntőben.