Currynek megint nem mentek a triplák, de így is rangadót nyert a Warriors

Utah Jazz v Golden State Warriors GettyImageRank2 nba Horizontal SPORT BASKETBALL
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - MAY 10: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors drives on Georges Niang #31 and Bojan Bogdanovic #44 of the Utah Jazz at Chase Center on May 10, 2021 in San Francisco, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP (Photo by EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hárompontosokkal ismét hadilábon álló Steph Curry gyengébb teljesítménye ellenére is rangadót nyert a Golden State Warriors. A tavalyi nagydöntős Miami Heat pedig biztosította a helyét a rájátszásban.

Újabb nagy sikert aratott a Golden State Warriors, amely azt követően, hogy egy nappal korábban a ligaleső Utah Jazz felett diadalmaskodott, most a nyugati konferencia második helyén álló Phoenix Suns ellen is nyert. Tette mindezt úgy, hogy legjobbja, Stephen Curry ezúttal is szenvedett a hárompontos vonalon kívülről - az utóbbi két meccsen 4/24 a mutatója -, viszont Andrew Wiggins 38 pontot dobott, Dryamond Green pedig idénybeli hatodik, pályafutása 29. tripla duplájával (11 pont, 11 gólpassz, 10 lepattanó) segítette a csapatot.

A tavalyi döntős Miami Heat a Boston Celtics legyőzésével biztosította helyét a rájátszásban, míg a keleti listavezető Philadelphia 76ersnek megszakadt a nyolc mérkőzésből álló győzelmi sorozata, mivel kikapott az Indiana Pacerstől.

Chicagóban a Brooklyn Nets elleni meccsen mezőny legjobbja a vesztes hazaiakat erősítő Zach LaVine volt 41 ponttal. Amióta a Bullsban szerepel, vagyis 2017 óta ez volt a 14. mérkőzése, amelyen eljutott negyvenig. A Bulls sorozatban három győzelem után kapott ki újra, de várhatóan így le is marad a rájátszásról.

A New York Knicks egyelőre nem tudta bebiztosítani helyét a playoffban, mivel hosszabbításban kikapott a címvédő Los Angeles Lakers otthonában, ahol Talen Horton-Tucker 21.1 másodperccel a vége előtt dobta a győztes triplát.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Denver Nuggets 112-117
Detroit Pistons-Minnesota Timberwolves 100-119
Boston Celtics-Miami Heat 121-129
Toronto Raptors-Los Angeles Clippers 96-115
Chicago Bulls-Brooklyn Nets 107-115
Indiana Pacers-Philadelphia 76ers 103-94
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 133-104
Milwaukee Bucks-Orlando Magic 114-102
Golden State Warriors-Phoenix Suns 122-116
Los Angeles Lakers-New York Knicks 101-99, hosszabbítás után
Sacramento Kings-Oklahoma City Thunder 122-106