WNBA-játékos lett Határ Bernadett, 6 pontot dobott első meccsén

Határ Bernadett (szemben, középen) az Indiana Fever játékosaként
Vágólapra másolva!
Iványi Dalma, Nagy Andrea és Újhelyi Petra után Határ Bernadett lett a negyedik olyan magyar kosárlabdázónő, aki WNBA-mérkőzésen játszhatott az Egyesült Államokban. A Sopron Basket centere magyar idő szerint csütörtökön hajnalban mutatkozott be csapatában, az Indiana Feverben. Határ 18 és fél percet játszott és 6 pontot dobott, ám a meccset 88-67-re a Connecticut Sun nyerte meg.

A Connecticut Sun csapatában egy másik soproni játékos, Birann January is pályára lépett, s ott volt a parketten az a Dewanna Bonner is, aki áprilisban egy hónapig a KSC Szekszárd játékosaként az Európa Kupában bronzéremhez segítette a tolnai csapatot.

Mi azonban most inkább Határ Bernadett teljesítményével foglalkozzunk, aki igazán büszke lehet magára, hogy idáig jutott.

Határ Bernadett egyik kosara a Connecticut elleni mérkőzésen:

A bemutatkozása előtt a csapat honlapjának így nyilatkozott a magyar játékos.

"Ez számomra nagy dolog, hogy ide eljutottam" - mondta Határ mosolyogva.

Az egyik olyan terület, ahol reméli, hogy hozzájárulhat a csapat szerepléséhez, és segítheti azt, a védekezés. "Imádok védekezni" – mondta Határ. "Úgy gondolom, védekezésben hasznára lehetek a csapatnak, és ez a fő célom."

Határ Bernadett (szemben, középen) az Indiana Fever játékosaként Forrás: Indiana Fever

Ha már a csapatnál tartunk, Határ hozzátette, hogy érkezése óta a csapattársai nagyon sokat segítenek neki az átállásban, és abban, hogy jól érezze magát.

Ami a családját illeti, otthon, Magyarországon, Határ azt mondta, ők talán még izgatottabban várják a bemutatkozását a Fevernél, mint bárki más.

mondta Határ nevetve. "Anyukám folyton azt kérdezi, hogy vagyok, és eléggé idegesít, de igen, nagyon sok támogatást kapok otthonról."